fredag 31 maj 2024

Bistron levererade

 Bistron har absolut förbättrat sin charkbricka och gjorde oss inte besvikna i går kväll. Tanken var ju att äta middag och då menar jag varm mat, men som jag trodde mig läst på Facebook så skulle köket vara stängt denna torsdagskväll. Servitrisen som bokade bord till mig hade noll koll, men vi blev väl omhändertagna ändå och ägaren gjorde sitt bästa. Vi blev serverade frites, charkbricka och gott svalt rosévin.

Här serveras svalt och gott rosévin 

God och riklig charkbricka

Det blev ett snäpp upp på stegen för Bistron. Kvällen blev väldigt trevlig och vi fick full uppmärksamhet då det var få gäster.

Vi hade kärt sällskap hela kvällen av hunden som tillhör slottet. Han lämnade inte vår sida så länge det fanns mat på bordet.


Bistron har en magnifik placering för att man ska kunna ta del av de vackraste solnedgångar

I dag blåser det mer än det gjorde i går. Det går knappt att vara utomhus. Inte lä någonstans. 


Det var lite lugnare i morse när jag promenerade och vår tanke var cykeltur i dag, men med dessa kastvindar är jag tacksam att vi istället tog bilen för inköp av tyg.


Ingen vacker syn på utsidan, men insidan är en godisbutik för sy och stickkunniga.

Vi åkte till "ladan" som egentligen heter något annat. Köpte 1m tyg för att sy en liten gardin till toalettdörren som är glasad. Även om man inte kan se igenom känns det lite jobbigt att ha det så. En handduk har i många år fungerat som insynsskydd, men nu slog vi till och fixade en provencalsk gardin.

Den här butiken ligger på vägen mellan Brue Auriac och St. Maximin. Åk dit om du är intresserad av tyg, knappar, sytråd, garn, att brodera. Här finns allt.

Vackra tyger
Efteråt hade vi fått tips om en ny affär vid rondellen till St.Maximin som säljer frukt, grönt och lite annat smått och gott. Vilken fröjd för ögat. 

Allt är vackert upplagt

Det blev en del inhandlat och nästa affär som stod på tur var Bricolage.
Vad hände då? - ingenting för bilen vägrade starta. Man tror ju först man blivit helt knäpp - vad gör vi för fel?
En snäll fransman som pratade bra engelska ringde runt till alla verkstäder han visste, men ingen nappade. Vi fick rådet att kontakta vårt försäkringsbolag. Tacksam att vi har Falck assistans service (som nu heter något annat konstigt). Ringde dit och förklarade vårt problem och var vi befann oss. De lovade ringa tillbaka så fort något franskt bärgningsbolag kontaktat dem. 

Här satt vi i en timme och reflekterade


Vi väntade en timme sen tröttnade vi och ringde vår kontakt på Citroën i Helsingborg som tipsade om att dra ur batterikabeln, vänta 10 min och sätt tillbaka den (control alt delete). Vips så startade bilen och vi avbokade assistans. Tack till Jonas. Kändes skönt, men osäkert. Vi drog hemåt.
Väl hemma blev det till att plocka upp allt omkullvält i trädgården, parasoll, krukor, solcellslampor. Det går inte att vara i trädgården som det blåser.
Lika bra att fixa gardinen istället.


Fixat och klart
Nu behövs bara ett tyngdband för att gardinen inte ska komma i kläm när dörren stängs. Det finns säkert i syaffären i Aups dit vi ska i morgon. 

Mannen fick också uppdrag och satte upp några krokar på väggen. 

Samtidigt som han letade skruvar blev den röriga "fritzalådan" städad



Nu är jag trött på att vara inomhus och tänker ge mig ut i blåsten.
Vi får se om det funkar att grilla. Det ska bli grillade revben vilket jag ser framemot. Vet inte om det finns någon plan B, i så fall kanske en charkbricka på Bistro, men risken är att skinkan flyger i väg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar