onsdag 22 maj 2024

Stora och små gäster reser hem

 

Fläderaperol
Vi firar inte att barn och barnbarn åkt hem och lämnat efter sig ett tomt och tyst hus utan vi unnar oss en fläderaperol efter att tvättat 3 maskiner tvätt och städat hela gästvåningen. Barnsäng, bilbarnstol, matstol allt är tillbaka på vinden. Det är bara allt kvarlämnat bagage som upptar en stor del av vår gästsäng.

Lämnar byn för bilfärd mot Nice

Ni har väl inte glömt mig?

Bilfärden till Nice gick smärtfritt. Mamman och minstingen somnade medan äldsta barnbarnet underhöll oss genom att sjunga fio fio fiolej och leka med sin Paw Patrol hund, Marshall.

Nice flygplats
Allt funkade bra även om folk kunde vara lite mer hjälpsamma när någon åker ensam med 2 barn. Hjälp när man ska på planet är alltid välkommet. Tänk på det när ni flyger.
Nu är de snart hemma i Sverige. Lång resa för 2 småttingar, men det funkar. Eftermiddagen har bjudit på skönt väder i trädgården, men fortfarande för kallt att äta ute på kvällen. Det fick bli middag inomhus med tända ljus. Kyckling i senapssås med ris. Gott!
Morgonen var krispig. Jag var ute och promenerade strax efter 06. Gäller att vara uppe med tuppen om allt ska hinnas med. Varje steg räknas 😉

Tidig morgon

Musjakten går dåligt. Skinkan var fortfarande i fällan i morse och katten föredrar fortfarande Whiskas.

Musjäkel, ät!

Våra planer i morgon är att städa nästa våning, måla bord och plantera mina pelargoner. Jorden tog slut, men nu är mer inköpt och de stackars blommorna ska få komma i kruka i morgon. Vi skulle behöva åka till tippen och kasta vår gamla bäddmadrass. Vi skulle även behöva åka och tvätta våra trasmattor. Vi får se vad det blir. Jag startar med morgonpromenad. Kanske mannen överraskar med att duka till frukost. Det har han helt glömt denna vecka. Han har haft fullt upp med att gå till soptunnorna och sortera sopor med barnbarnet. - moffa, moffa - poubell. 

- moffa, moffa



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar