måndag 20 maj 2024

Tidig morgon

 Jag var precis på väg ut för morgonrunda när dottern messade - barnen är vakna!

Det blev ingen promenad istället dök det upp 2 små gosiga barn i pyjamas som ville ha frukost. Äldsta barnbarnet placerade sig snabbt på sin stol och väntade in ägg, yoghurt och macka med skinka. Detta barn är av det matglada slaget och äter allt som bjuds med stor förtjusning.

Det lilla barnet är mest intresserad av sin mamma och vill helst inte veta av oss andra mer än max 10 minuter eller när vi kör med vagnen. Då duger vi.

Mormor på promenad med vagn. Då är man populär


Det är så vackert i naturen, grönt med flertalet olika blommor, en del okända och en del kända. En vacker årstid att besöka Provence. Inte konstigt att det är grönt och fräscht, ena minuten ösregn och andra solsken och värme.

Vackra för mig okända blå blommor. Omöjliga att plocka in i vas. Så fort de kommer inomhus så slår de ihop sig.
 


Vackra lila orkidéer 


Varje dike är fyllt av Vallmon


 
I dag är det Annandag Pingst i Frankrike och det innebär helgdag. Vissa affärer slår på stort och håller öppet, men de flesta mindre är stängda. Vi hade inga stora planer inför dagen och åkte bara en sväng till närmsta stad, St. Maximin de la St.Baum. Handlade lite mat och tog en promenad in i centrum för daglig fika. Vi handlar och handlar mest varje dag. Väldigt ostrukturerat, men det bara blir så. Man åker på någon liten utflykt och handlar på vägen hem. Det känns som vår dåliga valuta gör allt väldigt dyrt. Önskar att vi anslutit oss till euron när det begav sig. 
Daglig fika
 Barnbarnet klämde i sig en ost och skinkpaj, dottern en pizzabit medan vi nöjde oss med var sin croissant

Annars en lugn dag med lite pyssel, tvätt och eftermiddagsbubbel med Östersundsparet. Trevligt, det händer ju sällan att man träffas hemma för bubbel på eftermiddagen. 

Pyssel, en löser korsord och en målar i målarbok efter att den dagliga sopsorteringen är avklarad

Tvätten hann nästan bli torr innan dagens regnskur träffade byn. Det har åskat och mullrar runt omkring oss hela eftermiddagen men regnet kom inte förrän vid 6- tiden. 
I morgon lovas regnfritt. Vi får väl se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar