onsdag 15 maj 2024

Marknaden packade ihop när vi kom fram

 

Allt med? Nu åker vi!
Det tar sin tid att åka i väg med småbarn. Vi var ändå ute ur huset vid 10 efter att stigit upp vid 07, men sen tog det stopp.

Allt ska packas, vagnar, blöjor, mat och alla barn in i bilen och mamman i mitten i klättrandes mellan bilbarnstolar mm. 

Först till banken för att få hjälp med inlogg ing till Credit Agricoles nya bankapp. Det saknades telefonnummer och e-mail adress, vilket gjorde att vi inte kunde logga in. Vi fick bra hjälp även om det tog minst en halvtimme och kvinnan påpekade - har ni varit kunder i banken i 29 år? Vi svarade förvånat JA och hon tänkte säkert, men varför är de så dåliga på franska? Om vi är dåliga på franska så var hon sämst på engelska. Vi klarade av vårt ärende och fick det löst på knagglig franska. Duktiga vi.

Sen blev det blöjbyte på minstingen och inköp av paj till äldsta barnet
Därefter var vi på väg mot marknaden. Vi kom dit vid 12, träffade Halmstadborna och helt plötsligt var det fika med croissanter och gott kaffe.
Fikatime

Vi hann en kort sväng runt marknaden medan de höll på att packa ihop. Inköpen vi hann med var en basilika och lite oliver. Alltid något. Vi hade mysigt ändå. Resten fick vi handla på Hyper U.

 

Barnen är nöjda och glada även om vädret är allt annat än soligt och varmt

 
Det blir som det blir och vi gör det som funkar beroende på vädret, men i kväll bjöd mannen på grillat (även om det regnade) och vi åt nöjt allt som bjöds. Fläskfilé, goda korvar och till det hade jag och äldsta barnbarnet gjort potatissallad och tomater med mozzarella. 
Goda ostar och jordgubbar med choklad mousse till efterrätt  Det går ingen nöd på oss.

En god comte och en St.Agur
Nu sover barnen gott och vi njuter av stillheten med ett gott glas rosévin. 
Barnen är så roliga. Den stora pratar och pratar medan den lille har det lite jobbigt med tandsprickning och en storasyster som gärna klämmer till honom när det går.
Någon morgonpromenad har inte hunnits med. Ärligt talat är det svårt att hinna med något över huvudtaget som inte har med barn att göra. Hur fixade vi detta när våra nu stora barn var små? Allt är glömt och förträngt. Det är väl så livet är för att varje ny generation ska överleva. 



Allt kaos från förr är förträngt, men vaknar till liv igen när man får barnbarn. Då kan man bara tänka, ojdå det här är tidsbegränsat 🤣🤣.
Vad vi gör i morgon? Ingen aning





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar