söndag 19 maj 2024

En dag med sol och värme

 

Blomstermarknad i La Verdiere
En härlig morgon och en fin dag med sol och lagom varmt. Vi besökte blomstermarknaden i La Verdiere som alltid levererar. Fina blommor till lagom pris.

Ett enormt habegär drabbar en


Det blev en del i inköp och väldigt lägligt köpte mannen jord för plantering på morgonen. Man vill bara köpa hur mycket som helst.

Perfekt även för pelargoner

Efter blomstermarknad och blöjbyte blev det en sväng inom keramikfabriken i Varages, men vilken besvikelse. Inget roligt alls bara en mängd oranga och gräsgröna tallrikar. Vem vill ens ha dessa? Förr var det fina fat med murgröna och oliver i färger som honung och olivgrönt. Nu vet jag inte vad som händer. Hemska färger!

Blöjbyte i bagaget
Barnen är absolut tåligare än morföräldrarna. Det är in och ut ur bilen, i vagnen och ur vagnen. Sol, moln och regn om vartannat. De hänger snällt med var vi än är. Dagen började jättefint med lunch i trädgården, lek och bad i flera timmar.  Lily hjälpte mormor plantera och minsta barnet sov snällt i sin säng. Senare uppstod smärre kaos.

In i bilen och ut ur bilen. Fäll ihop vagnar, fäll upp vagnar. I bilstol och ur bilstol.

Lunch i trädgården 

Mormor och Lilys verk


En härlig dag i trädgården, men sedan hände något när äntligen det grillade köttet var färdigt, bordet dukat och alla väldigt sugna på mat. Båda barnen fick nog och kaos uppstod. Den äldsta var helt övertrött och hungrig. Den mindre sympatiskrek. Vet knappt hur det slutade, men nästan alla fick mat. Nu är det helt tyst, barnen sover och bara svalorna hörs.

Tyst




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar