torsdag 19 februari 2009



Huset som är helt i sten är tre våningar högt. Våningen högst upp är ett gammalt fodermagasin. Här förvarade man mat åt djuren som bodde i källarvåningen. De två andra våningarna är renoverade till bostad. Renoveringen har varit lång och tidvis besvärlig.


När vi köpte huset -95 var det knappast beboligt. Det fanns en kran med kallvatten och en tillhörande vask i keramik, vilket enligt franska regler ska finnas i ett hus när man köper det. I huset fanns dessutom en toalettstol. Vi har fortfarande kvar både toalettstolen och vasken och båda fungerar utmärkt. Ingen annan vettig människa hade köpt ett hus i detta skick, men just vid det tillfället var vi som tur var helt ovettiga. Det blev köp, men inte helt utan våndor och ångest. Första sommaren i huset var vi utan el, rinnande vatten, varmvatten och dusch. Barnen sov på luftmadrasser, vi på Ikea resesängar och vi duschade med en trädgårdspruta ( för insektsmedel) fylld med kokt vatten. Men mysigt hade vi, låg i sängen och läste Sune-böcker i skenet från en ficklampa. Maten lagade vi på ett lånat Primuskök och frukost åt vi ute på byns gemensamma bänk. Vilka tokiga svenskar!


Vid detta tillfället kändes det som att campa inomhus och i dag känns allt detta som ett kul äventyr och numera har vi både dusch, ugn och varmvatten.

1 kommentar:

  1. Mysigt mamma. Men hur ska du kunna blogga i vårt hus i Frankrike? Vi har inget internet!! HAHA.

    SvaraRadera