lördag 21 februari 2009

Leverans av möbler




Att transportera möbler och annat gods till Frankrikes små byar i Provence är inget enkelt projekt. Vår svensk/amerikanska väninna som har haft en del av sitt bohag i Stockholm valde att med hjälp av ett skånskt trasnsportföretag tansportera sina möbler från Stockholm till St.Martin. Allt fungerade perfekt ända till sista biten uppför backen i byn. Att hämta möblerna i Stockholm och en del i Skåne gick hur bra som helst, men att köra uppför backen till byn gick inte. Där blev det stopp när en ambitiös fransos fick syn på ekipaget. Fransosen skriker la la la...la bas vilket inte är lätt för en engelsktalande svensk chaufför att förstå. Vägen upp till byn är inte anpassad för stora lastbilar och det går absolut inte att vända om man väl lyckats ta sig upp. Lastbilen blev stoppad och nu är frågan hur möblerna ska ta sig upp för backen. En del språkproblem uppstår ofta vid sådana här situationer och det är då vår svenska Madame blir uppringd av chauffören.

Har man hus i fransk by är det alltid bra att ha en livlina att få hjälp av när det uppstår kniviga situationer och jag kan garantera alla er som funderar på att köpa hus i Frankrike att obegripliga situationer uppstår. Ofta!

Nu gäller det att byns svensktalande livlina kan engagera i princip halva byns invånare för att möblerna ska komma på plats. Vem har en liten pickup? Jo det har mannen som levererar ved. Han blir snabbt inkallad för att hjälpa till och alla andra som tittar på blir helt plötsligt bärare av möbler och kartonger. Så kan det gå till i en liten by på landet i Provence. Alla blir involverade i allt och hjälper gärna till. Nu vet dessutom hela byn att den amerikansk/svenska damen fått möbler från Sverige och en del vet även hur de ser ut. Ja, nu har man ett nytt samtalsämne vid kvällens kortspel och pastis på circlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar