fredag 6 maj 2016

Flyg är bokat och resan närmar sig

Flyget är bokat, första hotellnatt bokad och träningen har börjat. Semestern närmar sig och cykeläventyret med den.

flygbiljett, hotellbokning och karta

Vi har bokat flyg och plats till cyklarna. Efter en del telefonsamtal till flygbolaget och lite hittepå mått så tror vi att vi har en bokning till våra cyklar. Det blev måttangivelser på  påhittade cykelkartonger och naturligtvis extra avgift. 40 euro per cykel! Förra resan vi gjorde 2007 med cyklar flög vi SAS och då ingick cykeln i bagaget och ingen extra avgift tillkom. Denna gången är det Air France med allt vad det innebär. Vår cykeltur ska starta i Bordeaux och vi ska oss ta dit med flyg, vilket innebär Air France och mellanlandning i Paris. Det är med spänning man kommer att stå där vid bagageutlämningen för att se om cyklarna anlänt.
Vi har bokat hotellrum på flygplatsen i Bordeaux. Vis av förra cykelsemesterns erfarenheter vet vi hur bökigt det är att anlända med cykelbagage. Det ska monteras ihop och därefter ska man ta sig ut från flygplatsområdet. Det brukar inte vara det enklaste med cykel. Förra resan när vi startade cyklingen från Charles de Gaulle trodde vi stundtals att vi och boeing delade samma asfalt. Hu vad läskigt med enorma flygplan jämnsides med cykeln.
Därför tar vi det lugnt och sover över innan vi ger oss i väg för att hitta vägen längs med Garonne och därefter Canal du Midi som ska ta oss hela vägen till Medelhavet och sedan vidare till St. Martin de Pallieres. Minst en vecka ska det trampas.

Paus i Utvälinge

Träningen har börjat. Det blev cykling till jobbet i förrgår och i dag har jag och mannen varit ute på en tur på 43 km. Vi testade en bit av den nya Kattegattleden som går förbi Höganäs mot Ängelholm. Jättefin runda. Det blev ju inte sämre av att det denna helgen är Antikrunda i bygden och det blev en del trevliga stopp.

Mannen ligger efter!
Vädret kan inte bli bättre även om vinden vände när vi fikade och motvind mötte oss även på vägen tillbaka. Förhoppningsvis hinner vi med ännu en runda i morgon. Dagens etapp på 43 km genererar inte ens fikapaus när det är cykelsemester. Då är det dagsetapper på 90 -100 km och har man tur är det fika på mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar