fredag 27 december 2019

Halvvägs till Marseille

KLM, here we come!

Amsterdam, nästan halvvägs till Marseille. Vi lämnade hemmet i ottan och tog bussen till Knutpunkten för att resa vidare med tåg mot Kastrup. Skånetrafiken levererade och vi anlände i god tid innan boarding mot Marseille via Amsterdam. Det är inte bara på Norwegian det är stökigt och rörigt vid boarding. Även KLM är drabbade av detta ofog med jätteväskor som handbagage. Vi checkade in vårt handbagage grattis vid gaten och hade en enkel ombordstigning medan de andra passagerarna nästan slogs om utrymmet i hyllorna.

Trångt om utrymme
Vi landade med ett hopp sista metern från luften och planet for hit och dit, men allt gick vägen och man vet att man är i Holland när man möts av tulpaner, tulpaner och tulpaner i alla möjliga färger och former.

Lökar i mängder

Jag var väldigt nära att inhandla lite tulpanlökar, men hängde tillbaka dem igen. Orkade inte släpa.

Mer tulpaner...


Amaryllislökar i massor. I storlek XXL. 

På Schiphol kan man roa sig med att shoppa eller äta. En trevlig hanterbar flygplats även om den är jättestor. Vi nöjde oss med varsin macka och en väldigt god sådan. Tonfisk blandat med rivna morötter med ett gott bröd som gick att tugga. Vissa bröd är ju helt omöjliga att tugga sig igenom och man får slita av stycken med huggtänderna. Detta var mjukt och gott med oliver och torkade tomater.
Lite shopping blev det också. Hittade en blus som jag kollat på tidigare i Höganäs som passar till byxorna som jag shoppade på Magasin 36. Nu var blusen på REA, vilket passar mig väldigt bra.



Nu boarding mot Marseille! Á bientot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar