torsdag 26 december 2019

Julen är slut


Skål och god jul
Nyss skålade vi in jul och långledigt och helt plötsligt är julen till ända och det är dags att styra kosan mot södra Europa. En skånsk grön jul är förbi där temperaturen legat på ständiga plusgrader och pendlat mellan +5 och +8 grader. - Ja det mesta är upp och ner när det gäller vädret. Dimmigt och fuktigt varje dag, men behagligt varmt. Huset har varit halvfullt. Ett barn, en fästman men inga barnbarn. Barnbarnet har firat jul med sina föräldrar och farföräldrar i ett lika grönt Stockholm som Skåne.  Nu är de på väg tillbaka till ett jullikt Åre där snön ligger vit runt husen.

På lille julafton avnjöt vi denna goda rätt. Julskinka som tillagats i röken under många timmar och till den klyftpotatis, brysselkål, grönkål och en god äppelchutney. Rödvinet kom från systerns by i Langedoc och smakade himmelskt.

Wow!

I morgon lämnar vi över huset i Viken till yngsta dottern och tar buss 220 till Helsingborg och sedan hoppas vi att Skånetrafiken levererar och tar oss hela vägen till Kastrup utan onödiga stopp på vägen. Det är alltid med viss oro som man sätter sig på 07.11 tåget. Speciellt nu när de bygger nytt spår mellan Lund och Malmö, vilket verkar generera problem stup i kvarten. Denna gång flyger vi KLM med stopp i Amsterdam och slutdestination Marseille. Vi hoppas det är i bensin i tanken när vi hämtar bilen och att alla strejkande fransmän låter det finnas bensin på alla mackar under vår vistelse. Snälla sluta strejka! I fjol var det gula västar i varje rondell, förstörde betalstationer och stökade till och i år är det antagligen samma människor men nu är de inte i rondellerna utan nu är de på andra platser och ser till att bussar, tåg och annat inte ska fungera. Tröttsamt!
Jag har fått en ny dator av mannen i julklapp och vi får väl se hur det ska funka med bloggandet. Datorn åker med i morgon och jag hoppas det ska fungera lika bra som tidigare eller kanske ännu bättre.
Snart dags att sova för att stiga upp i vanlig tid som när arbetet kallar. Dock är det fortfarande lång ledighet kvar och många dagar i huset i Frankrike, mys med Mystique och många goda middagar.
Har ni tur återkommer jag i morgon annars får ni vänta tills jag får wifi-kontakt med "Mairens" internet.

Detta är svärsonens julklapp. Närodlade chips från Viken. Fantastiskt goda och en sötare chipspåse får man leta efter.
 Ture som liten påg på bilden är  så fin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar