onsdag 3 januari 2024

Maxad fika

 

Hur härlig kan en fika bli?

I dag onsdag är det marknad i St.Maximin och sedvanlig fika på Philaharmonica. I dag var vi 2 bord med svenskar från samma by som glatt tuggade i oss av franska bakverk. - Jaja, det får bli uppehåll på sådant vid hemkomst, men nu är det svårt att motstå en frasig nybakad croissant.

På vägen till marknaden besökte vi "Ladan" som egentligen heter något annat tjusigt, men vårt eget namn ladan passar bäst på inrättningen. En lada fylld med allt möjligt, men mest sybehör och liknande. Dock kan det dyka upp något annat i korgarna som en vinägerflaska i keramik eller en kamouflage mönstrad tröja i fleece.


Ojdå, här låg det en fleecetröja bland tygerna

Många fina garner

Jag köpte linnetyg till draperi i sovrummet. Då vi har ont om garderober för förvaring så behöver vi något som döljer alla kläder som hänger på klädställning.

Det blev jättebra och är redan färdig sytt.

Fram med gamla symaskinen som funkar tillräckligt bra.
Efter lunch var det dags för promenad. Vi fick för oss att ta en ny okänd väg. Efter mer än 25 år i byn finns det fortfarande vägar vi inte gått på och just i dag fick vi för oss att prova en ny. Tur vi lyckades ta oss hemåt innan solen gick ner.

Nej, nej nej...nu går ni åt fel håll

Det var inte helt enkelt att navigera i skogen och det var tacksamt att ha stigfinnaren med oss som guidade via mobilen. Hittade ett för oss helt okänt hus mitt ute i skogen med ett tiotal jakthundar som tur var satt bakom stängsel. De var inte alls glada att se oss.

Vem bor här?


De kanske är snällare än de låter.

Mest obehagligt var det när vi hörde skott vina runt öronen. Jag var utrustad med gul väst, men de andra två kunde nog tas för vildsvin.
Även om vi gick fel lite då och då hittade vi så småningom vägen tillbaka mot byn. 1,5h senare kom vi hem efter vår "lilla" promenad.

Hmm....jaktområde

Nu har mörkret sänkt sig även över vår franska by. Dags att tända brasa och förbereda för mat. Vi hör hemifrån att vädret är snöigt med blåst i Skåne. Här är vi nöjda med 14 plusgrader och uppehåll.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar