tisdag 2 januari 2024

Stillsam dag

 

En vacker morgon
I dag har det inte varit någon större aktivitet. Promenaden i morse bjöd på en vacker morgon. Kyligt och vindstilla.




Efter frukost kom hantverkaren och vi gick igenom jobbet som han utfört i trädgården. Han rekommenderade en hängränna på grannens poolhus annars kommer vår väg att samla fukt och bli ful av mossa. Vi bad honom om ett kostnadsförslag både till hängränna och grind. Båda våra grannar har gett sitt tillstånd till våra önskemål. En granne är svensk och är alltid väldigt tillmötesgående. Den andre är fransman och bor inte i huset. När vi ska prata med honom tar vi hjälp. Ska bli skönt med en grind som förhoppningsvis försvårar för klåfingriga tjuvar.

Annars har det inte hänt något speciellt spännande i dag. Åkte och handlade och kunde inte motstå att köpa på mig några primulor. Härliga färgstarka vår primulor.

Svårt att motstå. Faten blev nog inte helt lyckade men får duga så länge

Nu sitter jag ( låg i soffan tidigare) framför brasan med kaffe, yllefilt och en bok. Kände mig lite frusen och allmänt seg, men en Ipren och en power nap senare känns det bättre. Hoppas inte det är en förkylning på gång. Fryser i alla fall inte så filten och tröjan har åkt av. 

I kväll blir det middag hos amerikanskan. Dags att tagga på.

Jättebra bok, 3:e boken om kommissarie Alda Luppi på Rivieran

Britt Peruzzi skriver väldigt bra. Man kommer snabbt in i boken, bra flyt och trevliga miljöer i både Frankrike och som i denna bok mina hemtrakter i Helsingborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar