lördag 15 juli 2023

Det blev lite fel i dag

 Uppe tidigt och for i väg mot Varages för att gå på brocante. Trodde vi, men om hade vi läst skylten ordentligt så hade vi kanske upptäckt att det inte var förrän i kväll. 

Just det, nocturne betyder kväll


När vi kom fram till Varages så sade mannen - väldigt vad lugnt det är för att vara brocante och loppis? Njae, inte konstigt.

"Ladan"


Det blev en fika på torget istället. Därefter åkte vi till "ladan" en affär som för många år sedan sålde de finaste provencalska tyger och inredningsdetaljer. Nu är det  väl inte riktigt som förr i tiden, men hela ladan var fylld med tyg, garn, allt som kan tänkas med sybehör och broderi. 



 Jag gillar absolut fortfarande ladan.

Utsidan av affären har kanske lite mer att önska, men God Jul. 


Nu väntade nästa affär och inköp av strandstolar på Gifi. Sist vi var och badade fick vi ta vägen om soptippen  när vi skulle hem. Båda stolarna sprack i tyget och det var fara för unfall. Nu har vi 2 nya stolar att luta oss tillbaka i.

Efter stol inköp skulle vi handla mat, men det blev inget med det. Jag har aldrig sett så mycket bilar och folk runt affären. 

Kö till parkeringen, nej nej nej.

Vi hittade ingen parkering och fortsatte hemåt för att handla i vår lilla affär i Rians. Lugnt och skönt.


Det blev lite aktivitet när vi kom hem. Planen var att skrapa och måla källardörren i morgon, men nu blev det i dag istället. Vi kommer ändå att få måla en andra gång i morgon. Som vanligt när vi ska göra något husarbete här i France så fattas det alltid något och nu var det white spirit. Mannen fick åka i väg och handla mitt i allt. Så här har det varit under alla 28 år som vi haft huset. Det fattas alltid något när vi väl satt i gång.

Färgen var ganska gammal och svärsonen som är målare hade säkert dissat både färg och utfört arbete, men nu blir det som det blir. Vi får väl se om färgen sitter kvar i morgon bitti för då är det dags för en ny strykning efter frukost. Nu upptäckte vi att färgen var övermålningsbar efter 24 timmar vid + 20 grader, men vad gäller vid +35 ?

Nu är det lite lugn och ro och dags att läsa sista kapitlen i Marie Jungstedts senaste deckare. Bra, men tragisk.

Klockan är halv åtta på kvällen och det är fortfarande varmt och solen skiner med samma intensitet. Himlen är helt utan moln, men lite lite vind i mellanåt. Att sova om nätterna har funkat bra de sista dagarna. Kanske tack vare fläkten, men det är svalt (21) på morgnarna och då gäller det att passa på. I morgon blir det cykeltur igen direkt efter frukost och sedan tänker vi åka till Vingelaure där det är öppet hus. 

Trevlig lördag kväll. Trodde ett tag att det var måndag eftersom det var "söndag" i går. Jaja, vad spelar det för roll vilken dag det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar