måndag 4 juli 2016

Blandad kompott

I dag har det varit ömsom trafikerad landsväg med intensiv trafik och vilse på landsbygden i bland aprikos, persikoodlingar och solrosfält.

En cyklist bland alla solroser

 De franska vägarna är bitvis svårnavigerade och skyltningen inte den bästa i alla fall inte om man kommer på cykel.

-Jag fattar inte? Hur ska vi hitta?

Trafikanterna är inte speciellt roliga och särskilt inte de som kallar sig vägens riddare. Den benämningen är numera bortsuddad från deras visitkort. Ni är absolut det motsatta. Ni kör för fort och okoncentrerat på dessa små vägar. Tar chanser och gör idiotiska omkörningar. Det är t.o.m så att det är bättre att cykla på en RN väg än en D väg eftersom det oftast finns vägren på den större vägen. Vägren behöver man när ni oriddare sveper förbi tramporna alltför nära och det känns som man ska slungas ut i periferin.
RN väg med väggren och + 33 i skuggan
 Vi är i alla fall säkert framme vid dagens stopp och incheckade på hotell med pool.

Härligt med dopp i poolen efter 10 mil i sadeln.
Det har varit en varm dag, + 33 i skuggan och efter lunchtid börjar värmen och solen göra sig påmind och det blir bitvis motigt. Många av vägarna som vi kört på i dag har kantats av plataner som ger behaglig skugga annars hade det blivit problem. Samtidigt som man är glad för sin hjälm som ger både solskydd och skallskydd blir det varmt under skalet. Vi lyckades med 102 km i dag och landade i La Roque-d' Anthéron och i morgon har vi en kort tur på 53km till St. Martin de Pallieres. Man blir lite skadad efter så många dagars cykling för nu tycker man 53 km är en liten cykelutflykt.

Aprés velo! Mysig stund vid poolen med rester av dagens lunch, vin och öl.
Vi är nu på sluttampen av vår cykeltur och det har varit så spännande med alla olika ställen som man fått möjlighet att uppleva. De är olika natur, maten skiftar och även ljudet i naturen har förändrats utmed vägen. Det som från början efter Bordeaux var fågelkvitter har nu när vi nått värmen i Provence skiftat till sikadornas läten. Ett tag när vi cyklade efter St.Remy de Provence var det en öronbedövande konsert från alla sikadorna.
Även byarna och städerna är olika och man märker vilka som håller ordning på allt från växtlighet till cykelbanor. En del kommuner har det mindre bra ställt och det visar sig i deras byar.
Min packning har varit bra förutom att jag kunde sorterat ut mer. Man behöver inte allt man släpar med sig. En kjol, ett par shorts och en klänning och trosor till alla dagar. Liniment, Voltarencreme och en bra solcreme. Dessutom en hudlotion. Fy vad torr man blir. Det behövs dubbla smörjningar både i ansiktet och på kroppen. Jag har använt upp det mesta och är nu inne på sparade reklam kuvert med creme som jag tagit ur veckotidningar, De är lagom stora och väger inget.
Kvällens mat: Vi tog halvpension till rummet och då får vi både middag och frukost. Det blev pissalat med sallad, anklår med sås och kokt potatis. Till efterrätt serverades hemgjord fruktsallad på traktens frukter. GOTT!





 Detta är en fin och trivsam by. Hit åker jag gärna tillbaka.

Slottet i byn Roque- d Anthéron
Mannen frågade precis - vart ska vi cykla nästa gång? Mitt svar: Reims! Vi kör en champagnerunda. Haha, den blir kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar