söndag 3 juli 2016

Provence

Söndagen har varit en fin cykeldag där vi stundtals glidit fram på bra underlag med vinden i ryggen i lagom hastighet. Det har varit spännande att cykla längs med kanal du Rhône á Séte som startar i Frontignan ca 2 mil efter Bouziguis där vi lämnat våra bekanta.

Det är kanal, étang och Medelhav. Allt i ett!
Lördagskvällen blev väldigt trevlig med restaurangbesök efter vin och snacks i familjens lilla fina trädgård. Det blev intag av paella och gott rosévin från Faugéres. Det är mycket fokus på mat och ni som tycker att jag tjatar om mat har inte riktigt förstått. Mat är väldigt viktigt i mitt liv och utan god mat blir jag mer kinkig än vanligt. Och en frestande bild på paella kan jag inte motstå.

En lagom god paella. Inte lika god som i St. Martin
Efter middagen gick vi tillbaka till vårt boende, hejade på fotboll och var nöjda med att Tyskland gick vidare även om straffläggning är trist och tråkigt. I kväll ska vi heja igen. Vi får väl akta oss för fransmännen, men båda lagen kör ju blått, rött och vitt. Praktiskt. Island! just go for it!

Trevligt boende att hyra i Boiziguis
Fikapaus Carnon Plage.
Vi passerade flygplatsen i Montpelliere och tänkte tillbaka på tider då dottern studerade här. Roliga och ibland oroliga minnen. Montpelliere är en vacker stad och väldigt nära denna fantastiska strand om man nu gillar att ligga här och steka fläsket.
Vi lämnade stranden efter intag av smoothies, kaffe och medhavd macka.

 Passerade La Grande-Motte, men vilka bor här? Vilket ståhej! Hela orten kändes som ett nöjesfält. Husen är lite ovanliga och ganska roliga, men nä, -Ut härifrån. Passera fort!
La Grande -Motte
Alperna?

När vi närmar oss Aigues- Mortes dyker stora vita kullar upp och vi förstår snabbt att det är här Sel de Camargues kommer ifrån. Vattnet är så mättat av salt att det skiftar i lila och cerise.
Saltmättat vatten.

Klä dig sedesamt!
Vi tog en kort promenad innan för murarna i Aigues-Mortes. Herregud vilken turistfälla! Vi lyckades få i oss lite vätska och ett indiskt bröd. Jag bad om croissant, men fick ett nanbröd. Det gick lika bra och jag var fit for fight igen när vi lämnade detta tingel tangel ställe.
Vi följde floden in i Camargues delta och trodde det skulle vimla av Flamingos, vilda hästar och andra spännande djur. Tyvärr var nog alla djuren på semester och det jag lyckades se var några tjurar på ett fält och en Pelikan.
Camargues djurliv. Tjurar!
Denna sträckan var otroligt het och absolut skuggfri i över 2 mil. Solen stekte oss från en molnfri himmel.

Flamingos

Bra underlag, men var är träden?
Mannens cykelbränna och JA det är lår och knä (ej amputerat).
Min konstiga ryggbränna
Vi har nu nått fram till Sainte Gilles efter 89 km och checkat in på hotellet för natten. Ett litet trevligt familjehotell. Byn eller staden är sådär. Finns en fin katedral och en mindre hamn för alla kanalbåtar som är till uthyrning, men inget jag kommer att längta tillbaka till.
Har ätit gott som vanligt och kollar nu på fotboll. Hejar på blått, rött och vitt !!

Jordgubbstårta

god grillad enterecôte

Magnifikt
Jordgubbstårtatn smakar som mammas goda tårta och köttet som hemmagrillat och vinet är bara fantastiskt. Snälla syster köp ett hus i Faugéres så vi kan dricka dessa viner oftare.
Mannen tycker jag ska stänga av TV:n nu. 4-0!!

9 kommentarer:

  1. Instämmer om Montpelliere. Mannen ser amputerad ut, det kan inte hjälps. Gott då att han ite är det.
    Ha det i solen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han klarade dagens etapp på 10 mil med båda benen!

      Radera
    2. Han klarade dagens etapp på 10 mil med båda benen!

      Radera
  2. Är väldigt imponerad av er cykelresa, ännu mer imponerad av cykelbrännan. Lite svår att få här på de kallare breddgraderna.
    Ha det fortsatt bra ��.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åsa! Det är bara att börja planera. Ni fixar det och jag ska ge dig de bästa tipsen. Det är ett fantastiskt sätt att semestra på. Hoppas allt är bra hemma.

      Radera
    2. Åsa! Det är bara att börja planera. Ni fixar det och jag ska ge dig de bästa tipsen. Det är ett fantastiskt sätt att semestra på. Hoppas allt är bra hemma.

      Radera
  3. Roligt att följa er strapats! Tack för inlägget om turistfälla och värmeslag i Camargue. Fick oss att ändra våra planer och lägga besöket där i oktober i stället! Tack för det! Hoppas ni ä framme och får njuta av en underbar semester nu!
    Hälsningar från Boel i Nice!

    SvaraRadera
  4. Bra beslut. Jag tror Aigues Mortes blir bättre i oktober. Då är det svalare och förhoppningsvis mindre turister. Vi är snart framme. Hamnade i en jättefin by sista natten.

    SvaraRadera
  5. Aigues Mortes är jättefint "off season".

    SvaraRadera