fredag 8 juli 2016

Fullt ös på baren i byn

Fotbollsmatchen i går mellan Frankrike och Tyskland genererade fullt ös på vår lilla bar i byn.
Hejade i trädgården
Vi satt i vår trädgård och lyssnade tills det var 10 minuter kvar av matchen och sedan anslöt vi när vi var på väg med soporna. Det gick inte att motstå.

Storbilds TV utomhus på baren
Vissa gick "all in"
Kul att uppleva på plats, men annars hade jag varit nöjd även om Tyskland hade vunnit. Det ska bli roligt att vara här på söndag. Då tror jag vi får boka bord om vi ska få plats framför storbildsskärmen. Det blir en höjdare att vara med om finalen speciellt om Portugal förlorar.

I kväll är det underhållning på baren. Det ska bli Pop/Rock, ja själva uppträdandena brukar inte vara i världsklass, men kul att det händer något i byn och då får man gå dit och gynna. Tråkigt om inte baren fanns och utan gäster så funkar det ju inte.
För det mesta händer det ganska mycket i den här lilla byn och i morgon så är det bröllop. Ett av barnen till slottsägarna ska gifta sig och hela byn är fylld med gäster. Det ska bli spännande att kolla in brudföljet. Efteråt ska det bli lunch utomhus i slottsallén och på kvällen är det dans inomhus. Härligt klimat för lunch utomhus i skuggan av alla träd.
I dag har vi cyklat en tur till grannbyn Varages och inhandlat nya matskålar till katten och även lite annat.
Keramikfabriken erbjöd fina skålar till katten
Det finns en fin liten affär i Varages som har det mesta. Det är bara 7 km dit, men det blir en pulshöjare på båda hållen. Det är nerför ut från byn och sedan uppför till Varages och motsatt tillbaka. Svetten rann av mig!

2 kommentarer:

  1. Oj, så kul att uppleva finalen på plats! På en bar i la France. Vive la France!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det återstår att se i morgon. Antingen blir det kul eller väldigt okul.

      Radera