lördag 16 juli 2016

Gratis underhållning

Vi åkte till sjön och badade i dag och kom både fram och tillbaka med nya bilen. En riktig liten racing bil, FIAT 500 cc! Den var lite fräckare än Opel Mocka som nu står på något franskt garage och förhoppningsvis återfår sitt liv och sin styrka.
På väg till badet hann vi med ett stopp vid vin kooperativet i Quinson och kom ut med ett antal lådor vin. Vi var inte i närheten av det österrikiska par som bar ut 10 kartonger av samma rosévin till sin bil plus lite annat bling bling från affären.


Vinställ eller bling bling?
 När vi nådde badet var det lugnt och stilla och en stilla bris svalkade, men vattnet var sådär. Tog två dopp, men inga simtag. Temperaturen var nära svenskt Öresundsvatten vid högsommar och det räcker inte riktigt för en skånsk badkruka. Under 25 är kasst!

Stilla och lugnt
Det händer inte mycket på stranden. Vi fikar, äter medhavd lunch och läser. Klockan blir ett och hon blir två, men när treslaget närmar sig då börjar fransmännen invadera stranden med stolar, bord och allsköns picnic. Det blev folk överallt och väldigt nära. Det är vuxna män på uppblåsbara delfiner med grodmansfötter. Inte ens min svåger skulle utsätta sig för grodmansfötter och uppblåst delfin och ge sig ut på Verdonfloden. Visserligen brukar han köpa upp alla blåsbara plastdjur på Biltema innan semesteresan, men nä där går gränsen. Hoppas jag?

Yes! jag tar en tur på min delfin!
Det är kvinnor som utför okända pilatesövningar väldigt nära mannen som knappt vet åt vilken håll han ska kolla utan att storkna av skratt.


Jag vet inte riktigt hur detta ska tolkas. Ny pilatesövning eller?
Jaja...kanske är det elakt, men jag kunde bara inte låta bli. Varken att skratta eller att fota.
Det var några härliga timmar med tystnad och bok, men efter denna underhållning packade vi ihop och åkte hemåt. Vi återkommer i morgon ännu tidigare för att få några underhållningsfria timmar.

En bok som man inte vill sluta läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar