torsdag 7 augusti 2014

cykeltur genom ett doftande landskap



Det är härligt att cykla längs med åkrar, skogar och doftande ängar. Doften av rosmarin, timjan och ceder känns utmed vägkanten Men tyvärr verkar fransoserna ha tappat sin respekt för cykelfolket. En del kör som de stulit bilen. Med nervevad bilruta och armen hängandes utanför susar de förbi utan vett och etikett. Jag har använt alla mina svordomar i dag + min pappas och det säger inte lite. Då ingår fobeck och ålahue i det snällare registret. Kanske jag köper en stingpinne till min racer!
Min racercykel har stått stilla ett bra tag och jag kom inte i håg hur jag skulle växla. Kom nerför backen från byn med brända bromsar. Näst intill skräckslagen. Det går rejält fort i kurvorna och jag kände nackhåren resa sig. Funderade på att bromsa vad tyget håller, stiga av och slänga cykeln i första bästa dike, men hiade mig och kom ner med livet i behåll. När jag kom ner på platten kom jag inte i håg hur man växlar och vevade runt med tramporna i ettan tills jag kom i fatt mannen som tröttsamt instruerade mig. I bromshandtaget sitter växlarna! Aha!

Var tvungen att stanna i Varages för att ta en bild av detta färgglada hus. En Zlatanfantast eller någon som älskar IKEA?

Hur tänkte ni?

Cykelturen tog 2,5 h och det blev 46 km. Eftermiddagen ägnades åt städning, Jungstedt och fika. Var tvungen att återuppta städningen som plötsligt avslutades när mannen dök upp på måndags förmiddagen. Huset var i bästa skick när jag anlände och jag tackar hyresgästerna för det. Rena lakan i sängen, Zoega´s kaffe av olika sorter och blänkande kranar. Trädgården var i bästa skick och vasken polerad. Nästa år blir det nog tidigare semester så om hyresgästerna siktar in sig på tidigt juni så blir det bra.
Nu har vi njutit av grillade lammkotletter, sallad och rosévin. Jag delger er min utsikt från min bänk i trädgården när jag mätt och nöjd lutar mig tillbaka och njuter av vårt hus.


Godnatt. I morgon blir det en ny cykelrunda och nya svordommar både över cykeln och fransmännen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar