onsdag 20 augusti 2014

Marknadsdag i St. Maximin

Onsdag betyder marknad och oftast ett utflyktsmål . Dottern ville absolut till marknaden så efter frukost och kaninutfodring bar det i väg. Pojkvännen börjar tycka att det är ont om vila på "semestern" och undrar när det ska bli sovmorgon. Sovmorgon? - Det var det i går, då fick du sova till 8!

Goda oliver inköptes
Till kvällens ost
 oklart uppträdande

Det finns många sätt att tjäna pengar på och kvinnan på bilden spelar dragspel för dansande dockor. Något oklart, men hon hade massor av pengar i hatten eller var det kanske bonnat med papper?
Det känns som vi ständigt äter och handlar. Pojkvännen tycker vi fikar stup i kvarten. Det stämmer utmärkt. Det fikas ständigt.

Fika med minicroissant
Passade på att tvätta trasmattor på ortens tvätteri. Här är det alltid fullt med fransyskor som tvättar täcken och överkast. Det känns som en träffpunkt för utbyte av skvaller.


Väl hemma i trädgården hade vi tänkt oss en solig eftermiddag med vila, men solen befann sig mest bakom molnen och en ganska kylig vind svepte runt. Dottern solade med duntäcket på sig!

Varmare än Sverige, men inte tillräckligt för bikini
Dags för mat igen och allt är förberett. Det blir grillade franska korvar med redig päremos till min stora glädje.

Ost och jordgubbar efter korven
Sen blir det Uno. Pojkvännen leder fortfarande, men mannen knappar in.

3 kommentarer:

  1. Tack för trevliga inlägg! De hjälper till att förlänga provencesommarn lite för oss som har återgått till hemmavardag och arbete. Boel

    SvaraRadera
  2. Här har hösten kommit redan, regn och rusk. Hoppas på lite varmare framöver. I St. Maximin brukar vi hamna titt som tätt.

    SvaraRadera
  3. Här är fortsatt sommarväder. I dag ca 28 i luften och vattnet i Verdon var nog 24. Det var härligt att kasta sig ut från båten. Morgnarna är kyliga. I dag 15 grader. Det blev tjock tröja på morgonrundan.

    SvaraRadera