fredag 16 juli 2021

Arbete hela dagen

I dag har det stått målning på schemat och vi har klarat av köket på en dag. Bra jobbat! Vi startade vid 10-tiden med att plocka ut allt från köket, täcka över och maskera. Det tog ett tag, men så är det alltid. Det är förberedelserna som är viktiga för ett bra resultat. Vi hann måla taket innan lunch och jag for i väg till Varages för att inhandla lite fika, baugette och croissanter. 

Fika när den är som bäst. Stora skivor skinka, senap och lite grönsaker.

Efter paus och lagom torktid för taket gav vi oss på väggarna. Det tog lite längre tid, men vid 17-tiden var vi färdiga. Det blev så bra det kan bli när 2 amatörer gör sitt bästa med målningen. Jag är nöjd!


Nedmontering

Kaminen täckt i plast

Plast överallt

Hela köket blev dessutom automatiskt städat, mattor ut och fönstren putsade. Det är extra bonus med städningen när man målar och efteråt känner man sig sjukt nöjd.
I morgon ger vi oss i kast med vardagsrummet. Där är det mer vägg än i köket, men mindre saker att plocka undan. Risken är att detta rum kräver mer tid. Ska bli skönt när vi är färdiga och kan ha lite ledigt. Vädret är fortfarande knasigt så det gör inte så mycket att vi jobbar på. Vi kommer att ha mycket färg över så vem vet. Mannen kanske fått blodad tand och fortsätter en våning upp. 

I dag hoppas vi på middag utomhus i trädgården. Det blåser i alla fall inte så mycket som i går och förhoppningsvis kan vi äta våra "fisk i paket" som ska bakas på grillen i trädgården. Amerikanskan har anlänt i dag så vi bjuder henne på mat. 

I går fick vi sitta inomhus ännu en gång med tända ljus och avnjuta kvällens middag. Middagen var så god att jag kunde suttit var som helst och avnjutit den. Meny  med räkor och lax var ett önskemål från lilla frun.

En god getost efter maten, Neuchatel. Smakar gott till Mirabelle marmelad

Mannen grillade räkor och lax som vi åt med god potatis.

Ha en bra fredag kväll hemma i Svedala eller var ni nu befinner er.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar