lördag 17 juli 2021

Ett pyttelitet inlägg

Jag har egentligen inte tid att blogga i dag. Har målat hela dagen och snart är det dags för byns årliga pizzafest på slottsgården. Målningen blev en överraskning då vi trodde att vi köpte ne lavendel blå färg till rummet, men det visade sig vara mer babyblå. Ja, vad gör man? Målar på och hoppas på det bästa.

Färgen ser nästan vit ut på bilden, men visade sig mer åt babyblå när det torkat.

Huset är förfärligt rörigt igen och vi har stött på mer patrull i dag än när vi målade köket. Det visade sig finnas en hel del att spackla och att spackla gamla väggar från 1600-talet har sina utmaningar. Det var många meddelande som skickades mellan Sverige och Frankrike för att rådfråga svärsonen som är målare till yrke. Dessutom tog vårt svenska spackel slut och av erfarenhet vet vi att det inte finns liknande att köpa i Frankrike. Om vi skulle följt svärsonens råd hade hela väggen varit nere nu och vi hade fått gipsa om. Istället åkte mannen till byggvaruhuset i grannbyn och köpte något slags spackel. Det liknande en blandning av gräddbullesmet och mjukglass. Har aldrig sett något liknande, men det sitter fortfarande på väggen och vi får väl se hur det fungerar i morgon när det ska slipas och målas. Till jul kanske allt trillat ner igen. Man vet aldrig med dessa gamla hus, de lever sitt eget liv.

Rörigt
Morgonen bjöd på en härlig promenad. Den första morgonen som det varit behagligt och man har kunnat promenera utan extra tröja.

Fridfullt och vackert

I kväll kommer det att bli en perfekt kväll för pizzafest utomhus. Vädret är härligt varmt. Tur att det inte var någon av de andra kyliga och blåsiga kvällar.

Byn är rustad för fest i kväll och folk anländer från byarna runt omkring. De flesta är svältfödda på fest och 180 personer ska äta pizza och roa sig i kväll.
 
 I morgon följer fest reportage. Några större skandaler brukar det inte bli och den enda svenska låt de brukar spela är Dancing Queen, men jag skulle övat mer på Jerusalema för fransmännen älskar gruppdans. Nu kommer jag inte att hänga med på alla stegen.
Syns i morgon



1 kommentar:

  1. Härligt du ändå tar dig tid för uppdateringar 😊.

    SvaraRadera