lördag 31 juli 2021

En ovanligt vacker morgon

Vackert med dimman

Morgonen var fantastisk. Jag var ute lite efter 7 och dimman låg i olika lager i dalen och skymde delar av alperna. Det är värt att gå ut i ottan och få ta del av dessa vackra soluppgångar. Jag fick även se ett rådjur skutta över vägen. Fint 😍.

Det bjöds på hemgjord jämtländsk rabarbelikör med Prosecco, smakade gott i värmen

Gatan är upptagen

Kvällens apero gick bra. Vi intog rue de la Fontain och behövde bara flytta stolarna vid 2 tillfälle då bilar önskade komma fram. 

Värre gick det för de äldre som skulle hem till Köpenhamn från Nice. Terminal 2 var ett enda kaos, bagagebandet var sönder och inget annat verkade heller fungera. Mamma som beställt assistans fick inte den hjälp hon borde och fick sitta i kö 1 timme på sin rollator för security koll. Bedrövlig service och tyvärr saknades bagaget och viktigast av allt även rollatorn vid ankomst till Cph. Förutom allt strul var planet försenat och de kom hem 03.30 i natt. Inget vidare avslut på denna resa som även började helt tokigt. Stort tack till systerns son som assisterade hela vägen och försökte få fransmännen på flygplatsen att förstå att mormor behövde hjälp, men de förstod inte engelska 🤔.  Nu är de i alla fall lyckligt hemkomna och fortfarande vid gott mod, men trötta.

Mot  byns Bistro

När väl systern och svågern återkom till St. Martin och vi var färdiga med aperon var det dags för besök på byns Bistro. Det blev en trevlig kväll med prisvärd  meny i vacker miljö. Bara utsikten är värd några extra euros.



Vi lät oss väl smaka av kyckling i citron med pilaffris och oliver

Varmt i folkvimlet i Aix

I dag har vi besökt Aix och marknaden  där som alltid är kul att besöka. Lite annorlunda i dag när ett demonstrationståg drog genom marknaden från fontän till fontän. De skrek Liberté, Liberté och publiken buade. Damen som stod bredvid mig var så arg och upprörd och berättade för mig vilka idioter de var som avstod från vaccination. Lite spännande var det även om jag gärna hade sett att de gick och vaccinerade sig istället.

Demonstrationståg mot Macron och hans vaccinationsprogram

Läs skylten
Väl hemma igen efter en svettig dag var det skönt att komma till byn, svalare, friskare och lite vind. Vi satte i gång att tvätta ganska omgående eftersom mannen saknade T-shirts. Det är härligt när man kan sätta i gång tvättmaskinen väldigt sent på eftermiddagen och man vet att tvätten är torr innan man ska äta. Nu tvättar vi även tyget till vår soffa och hoppas det ska torka innan kvällen.


2 kommentarer:

  1. Jämtländsk rabarberlikör låter underbart gott, nu ska jag leta efter recept! Angående vaccinations programmet är jag ganska förvånad över att det inte protesteras mer och med större ilska. Jag förväntade mig revolution av fransmännen som ju avskyr när de pådyvlas någonting... Men, men... Tre "inlåsningar" är säkert en del av förklaringen...
    Hoppas att ni får en fin söndag, i nordvästra Paris utkant här skiner solen idag så man får passa på!

    SvaraRadera
  2. Fransmän och svenskar harlite olika sätt att hantera när vi pådyvlas något.

    SvaraRadera