torsdag 29 juli 2021

Nu har vi lämnat Languedoc

Byn La Leqiure

Vi har haft 2 härliga dagar hos min syster i byn La Leqiure. Huset har varit fullt. Barn, föräldrar, syskon mfl. Det har varit fullt ös från morgon till kväll med bad, vingårds besök och givetvis god mat och goda viner. Det är alltid väldigt mycket och god mat när vi träffas och alla överträffade sig själv denna gång, speciellt svågern som slängde ihop världens lunch i dag. Något fantastiskt gott av asiskt stuk, det var räkor, mango, glasnudlar och allt möjligt och inte en gnutta fanns kvar när lunchen var slut.

I förgrunden är det melon och skinka, men lite bakom finns svågerns nya paradrätt

Recept till den asiatiska rätten finns i tidningen Leva&Bo

I gårkväll fick gudbarnet välja middag när jag och mannen skulle stå för matlagning och han valde som väntat hamburgare.

Jag fick stå för småtugget och mannen för hamburgare

Första morgonen vaknade jag till ljudet av regn. Kändes härligt och ovanligt att ligga i sängen och både se och höra regnet droppa utanför. 

Härligt när regnet plaskar utanför sovrumsfönstret

Mamma och hennes man kom fram och har funnit sig väl tillrätta. Lite trötta men i alla fall. De har klarat allt förvånansvärt bra.

Vi har haft många saker på agendan under dessa 2 dagar.


Poolhäng

Kvällsmys

Marknad i Capestang

Besök på vingårdar

Morgonpromenad, något annorlunda landskap än jag är van vid

Besökt byns vinaffär, vilket för övrigt är den enda affären i byn. De är väldigt lyckliga över att fått in sitt vin på Systembolaget i Sverige och välkomnar oss svenskar med öppna armar


I morgon är det dags för "di gamle" att flyga hem igen med Norwegian, sista turen från Nice. Under denna biltur (ca 50 mil) tillbaka till Nice blir det paus med lunch hemma hos oss. En lagom tur på 30 mil och då återstår bara en kortare del. Systerns son passar på att flyga med mormor hem till Sverige. Bra idé som känns extra tryggt tycker vi alla. Systern och svågern kommer sedan tillbaka hit igen för middag på Bistron och övernattning. Hela det oväntade arrangemanget blev ju ganska bra till slut.

Bilresan tillbaka till Provence från Languedoc består av ett i inferno av bilar. Vilken trafik 😝.

Vissa fransmän är nog mer än racerförare i sina drömmar, en del verkar vara självmordsbenägna när de kryssar mellan bilarna
Hemma i byn igen, allt uppackat och dags för en enkel måltid i trädgården. Vi fick lite rester med oss hem och då inget asiatiskt utan några hamburgare. I morgon kommer nästan hela gänget hit. Dags att förbereda sig.






2 kommentarer:

  1. Kul, byn som din syster bor i ligger 18 minuter från vår by. Inte samma vindistrikt, vår vinby hör till St Chinian, men vi föredrar Faugères. Vi har varit där - på byns enda vingård! Kul att de lyckats komma in på bolaget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min syster är ensam svensk i den lilla byn. Bor på vänster sida där vägen upp är som smalast. Blå luckor som Mairiet i Roujan.

      Radera