tisdag 24 mars 2015

Borra, skruva, montera och promenera

Dagen har hittils mest innehållit arbete. Vi har skruvat, borrat och jag har monterat. Lika bra att försöka själv. Det blev en hållare till sopsortering som senare monterades in i skåpet. Ganska nöjd med min insats.

Frun monterar med skruvmejseln i högsta hugg.
Dags för handtag.
Tavlan på plats
Min egenhändigt tillverkade tavla är äntligen på plats precis där det var meningen att den skulle hänga när projektet tog fart. Från foto till tavla med dotterns guldram. Den blev jättefin och passade bra i köket. Under tavlan är mannens egentillverkade ställning för ved. Inte helt fel.

Här ser man vedställningen lite bättre. Den är jättefin och inte längre lik en matvagn på sjukhuset 
Nu gnäller mannen mest på fransmännens ved och håller med Zlatan i vissa saker. Varför kan de inte ha veden övertäckt. Veden som säljs i affären är fuktig och det beror på att den inte förvaras på rätt sätt under transport. Ved är dyrt, 9 euro för en påse som vara max 2 dagar. Nu har mannen tagit ner sågbocken från vinden och ska kapa till vår egen torra ved så att de går in i vår nya mindre kamin.

Vinflaskor på kylning
Vinkylen blev fin och är nu på plats med flaskor på kylning. Vi ska bjuda Madame på en av flaskorna i kväll och fira att köket nästan är färdigt. Det saknas fortfarande några småsaker.
Efter allt fixande på förmiddagen tog vi en promenad i vårsolen. Kvoten med steg måste upprätthållas. Det blev bara 8500, men förhoppningsvis fixar jag några till innan dagen är till ända.
Vi hittade ett liten vattenfall på vägen ut från byn. Detta har vi aldrig sett tidigare, men efter att de röjt på sluttningen så visar sig både en liten damm, terasser och en bäck med vattenfall. Röjningen har enligt Madame gjorts av fångar. Bra jobb tycker mannen som gärna haft jobbet utan att vara fånge. Ja varför inte. Fyskisk aktivitet, frisk luft och kanske en och annan muskel på köpet.

I näst sista kurvan upp mot byn fanns denna fina lilla bäck

Fin promenadrunda med utsikt mot slottet och byn
Nu har solen försvunnit bakom molnen och genast blir det lite kyligt. Dags att assistera vid kapning av ved. Sen är det väl dags för fika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar