söndag 29 mars 2015

Nomadliv

Vi packar, packar upp, bäddar, packar och packar upp. Det känns som vi lever något slags nomadliv med ständigt nytt boende. Renbäddat blir det i alla fall oftare en ett normalt stadigtboende hemma i Viken. Nu är vi i Valloire sedan i går. Lämnade Provence och en temperatur av 20 härliga grader och anlände till ett regnigt alperna.
Söndagsmorgonen bjöd på härlig sol och vi njöt lika mycket som vi var missnöjde på eftermiddagen. Snö och regn är ett skittradigt tillstånd när man ska åka skidor. Till råttorna som mannen säger.

Fika i solen

Lite sol fick vi njuta av på förmiddagen därefter tog molnen överhand och så småningom började det snöa. Skidsystemet kan verkligen behöva mer snö. Det är lite för lite av den varan på vissa ställen. Tyvärr lär nog inte den mängden som behövs falla dessa sista veckor av säsongen. I alla fall hoppas vi inte det sker denna veckan. Vi klarar oss bra med det som finns. Hellre sol och färre backar. Kanske en halv meter under natten. Det hade suttit fint. Att vakna upp till klarblå himmel och puder!

Snö efter lunch
Längre ner i systemet övergick snön i regn och sikten blev mjölkaktig. Det krävs mycket för att upprätthålla entusiasmen för skidåkning när vädret bjuder på det sämsta. Vi drog oss tillbaka mot byn och fick gå i lervälling sista biten.

Trögt underlag
Väl hemma i lägenheten fick pjäxorna duscha. Istället för skidåkning blev det yoga för min del och öl på balkongen för mannen. Mina muskler var ganska trötta även om vi slutade åka vid halv tre. Yinyoga känns bra. Mannen tycker jag är helt fjollig som ligger på golvet och krubuktar mina kroppsdelar, men det är bara av ren okunskap. Har erbjudit honom ett prova påpass när vi kommer hem, men that will be the day!

Utsikt från balkongen

Vi bor jättefint med utsikt över hela byn. Lägenheten är stor och fin. Efter alla år i franska hyrlägenheter har vi eget kit med saker med oss. Vass kniv, dörrmatta för våta pjäxor, stolsdynor för hårda trästolar. Det vi saknar denna gång är duschstång och draperi. Hur gör fransmännen när de duschar utan draperi. Hela golvet blir dränkt och ingen golvbrunn. Hur tänkte ni?


Mannen förbereder maten
Det är väldigt lite folk i backarna och överhuvudtaget lite folk överallt. Fler danskar och engelsmän än fransmän. Bra med lågsäsong när vi i skandinavien har högsäsong. Bättre priser till oss skandinaviska turister. Lägenheterna är billiga, stora och bra. Nu ser vi framemot en ny dag i morgon med nytt väder utan regn. Vi har TV i denna lägenhet och kan kolla nyheter och väder. Visserligen på franska, men bilder på sol förstår man på vilket språk som helst.

1 kommentar:

  1. Öl på balkongen låter som en trevlig sysselsättning. Ett tag i varje fall.
    Får vi be om bättre väder-

    SvaraRadera