söndag 15 mars 2015

Snart dags

De flesta saker är inköpta och bara väntar på att fraktas vidare till byn i Frankrike. Ny vinkyl inköpt på internet. superbra, men dubbelt så dyr som den första som lämnades tillbaka. Vi är fortfarande på jakt efter en hållare till gardinstången, men det verkar helt hopplöst.


Har någon en sådan här i gömmorna så köper jag gärna den.

Det ryktas bland svenskarna i Frankrike att det numera behövs brandvarnare för att försäkringen ska gälla. Tur att vi ordentliga svenskar både har brandvarnare, brandsläckare och brandfilt i vårt franska stenhus. Undrar hur detta ska kollas upp när huset brunnit upp? Hoppas vi slipper få något svar på den frågan.

4 kommentarer:

  1. Du skickar in kvittot på brandvarnaren till försäkringsbolaget. Direkt, lagen har redan börjat gälla. Sen gäller försäkringen OM huset brinner upp.

    SvaraRadera
  2. Ska väl mycket till, i stenhus. Vi bor i ett gammalt trähus och en brandvarnare är av nöden.

    SvaraRadera
  3. Kvittot???? det var ju jätteroligt och väldigt franskt. Vi köpte brandvarnare, brandsläckare och brandfilt för väldigt länge sedan.
    Hur kollar de att kvittot är vårt? Ska de inköpas i en speciell affär?
    Jag tror knappt det är sant........hur vet de att den är uppsatt och fungerar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl ungefär samma princip som med sotning. Intyg från sotaren en gång per år, annars gäller inte hemförsäkringen om det skulle börja brinna i skorstenen.
      Hur det sen kollas upp kan man ju alltid undra.

      Radera