fredag 27 mars 2015

Vindern viner runt husknuten

Vaknade av att vinden ven runt huset och slet och drog i allt löst. Väl nere i köket medan vinden tjöt i fönsterluckorna tyckte mannen att vi hade alldeles för lite ved för en brasa. Va, men det kan du väl inte mena? -Jo!
Hur man får ut frun i morgonrocken och ner i trädgården för att fylla på vedkorgen. Just denna morgon var det inte läge för att ha ett dåligt vedlager. Väl inne igen och med en sprakande brasa avnjöt vi nybryggt kaffe och en mysig frukost med en värmande brasa.
Vi hade planerat en runda med bilen för inköp av vin, men vi kom inte så långt. Det blev Cotignac och första bästa vinaffär. Det blev  provsmakning och inköp av både rött och rosévin.

Provsmakning


En del att välja på
Det fanns många trevliga viner att välja mellan och att smaka på. Mannen gav mig förtroendet att smaka. Många prisklasser, men ett bra vin kostar mellan 7 och 10 euro. Jag dricker hellre ett glas gott vin en en halv flaska tradigt.
Cotignac är en söt liten by där det vimlar av soltörstande engelsmän. Vi fikade på torget och hälften av gästerna var från England.



Även om vinden tjuter är solen varm och i lä är det härligt. Vi fick en skön halvtimma i solskenet även om vinden skickade runt pollen från träden som fick mannen att känna av sin allergi.


Flygplanen går rakt över huvudet på oss
  Sitter här på amerikanskans trappa med solen som värmer ansiktet och vinden som sveper runt huset och tittar upp på himlen. Kan inte låta bli att tänka hemska tankar när jag ser planet susa förbi över husen i den klara blå himlen.

Nu återstår packning, städning och lite pyssel innan det är dags att avsluta med en god middag. I morgon blir det alperna. Vi får väl se hur det fungerar med internet och bloggandet från Valloire.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar