torsdag 26 mars 2015

En solig födelsedag

Grattis alla födelsedagsbarn! Vilken bra dag för födelsedag, soligt och varmt i Provence. Mannen fyller år i dag och blev uppvaktad med frukost och presenter. Han avstod frivilligt från kaffe på sängen och istället fick frun upp och fixa frukost och elda. Det fick bli sång och sedan frukost i köket. Ja, sång och sång.......jag gjorde mitt bästa.

presenter till frukost
olika ägg, mer eller mindre hälsosamma
Min gåva till mannen var en lunch i Aix en Provence på valfri restaurang. Det blev en god hamburgare som avnjöts i solen på en av Aix uteserveringar.

grönsaksmarknad

Aix bjöd på fantastiskt fint marknadsväder
Blomstermarknad
Väl hemma från Aix bjöd Madame på tarte de la Nonna (tror jag att den heter). God hembakt kaka för att fira mannens födelsedag. Nu har det ätits alldeles för mycket och det är nog dags för en extra promenad. Den dagliga kvoten av 10 000 steg är uppfylld, men det känns inte tillräckligt. Lika bra att sätta fart innan solen försvinner. I morgon är sista dagen här i byn innan det blir alperna och vi planerar att åka till någon vingård för lite inköp. Gäller att passa på när vi transporterar oss i egen bil genom Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar