torsdag 25 april 2019

Känns fortfarande som söndag

Det är lite segt och aktiviteten är inte på topp. Mannen har ont bakom örat och han säger att det kluckar inne i örat. Låter halskumt och han har fått medicinsk expertishjälp, granndoktor är mycket bättre än nätdoktor! Vi får väl se hur det hela utvecklar sig. Det är väl bara att bita ihop som äldsta dottern säger som själv anländer till Toscana på kryckor och dessutom pga av SAS strejk fått ta flyget från Östersund redan i dag och övernatta i Stockholm för att komma med flyget vidare på lördag. Just nu är inte SAS överst på min favoritlista, 13% i lönelyft? what?
Yngsta dottern ska ta Öresundståget från Mölndal i morgon för att åka vidare till Kastrup på lördag för att sammanstråla med alla i Munchen för vidare flyg till Pisa. Som vanligt oroar man sig för att Öresundståget inte ska komma fram och trodde man skulle slippa oja sig över SAS.

 I dag blåser det en ganska kylig vind och inte ens katten tycker utelivet är på topp. Hon och jag myste en stund i solstolen i trädgården med filt över oss, men till slut gav vi upp. Gick in och tände en brasa. Fy vad ruggigt väder.


Här har jag det som bäst.

I dag har det varit trafikstockning i byn. En buss med pensionärer och en lastbil som skulle leverera varor till Bistron. Det räckte för att korka igen hela byn. Spännande spektakel att studera på håll och tro inte att bussen flyttade sig en millimeter. Den stackars mannen som levererade varor fick knöka sig fram och tillbaka med sin lastbil för att kunna komma förbi. Helt sanslöst!



Trångt!

En buss full av turister

Jag åkte ensam och handlade i dag och då hittade jag den här lilla sötnosen, Bördy! Det är en liten fågel som man kan fylla med vatten och placera i sina krukor så att de överlever medan man själv roar sig på annan ort. Kul grej och ganska söt.

Bördy, en räddare i nöden!
I morgon, - mot Italien!

2 kommentarer:

  1. Hej! Vi var i er fina by förra sommaren och tog en kaffe på bistron. Förstår att det kan bli stockning! Förstår också er oro över att alla familjemedlemmar ska lyckas komma fram! Vi ska fira mannen 60 år med hela familjen i ett hus i Saint Paul en Foret i juni och alla har köpt flygbiljetter med Norwegian. Så vi håller tummarna både för er och oss!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att ni var i byn och att bistron var öppen. Lycka till med logistiken inför 60 års dagen. Vi hoppas att vi är i mål i morgon.

    SvaraRadera