onsdag 17 april 2019

Mannen verkar trivas

Det verkar inte gå någon nöd på mannen. Han trivs med livet som gräsänkling i Provence och hans största problem är att låta katten tillbringa natten utanför fåtöljen och huset. - men det är ju inte lätt att kasta ut henne när hon har det så mysigt, säger mannen. - Du gör som du vill när du är ensam, säger frugan. När jag kommer är det utomhus som gäller natte tid. Kattfritids dagtid hos oss är ok, men nattis,- Nä, stackarn vet ju varken ut eller in när vi åker hem.

Ömsesidig kärlek mellan mannen och katten.
Vädret är av bästa sort. Soligt och ca 20 grader på dagen, men kyliga morgnar. Brasan behövs fortfarande för att värma upp huset. Jag längtar till att få sitta framför brasan och har sagt till mannen att han inte får värma upp huset så mycket att det blir för varmt för att elda när jag är på plats.

Shortsväder enligt mannen, men det ser ut att vara längesedan benen var i solen.
Mannen gjorde ett bsök i St. Maximin för att handla på Hyper U och kände inte igen sig överhuvudtaget. Parkeringen hade fått något förskräckligt parkeringsgarage i 2 våningsplan mitt på den öppna ytan utanför ingången. - Hallå, var fanns arkitekten?

Vem tänkte ut detta monsterbygge?
I dag var det marknad i St. Maximin och mannen fick i uppdrag att köpa en blomma att plantera i krukan i köksfönstret och hur gick det? - det blev ingen blomma. Enligt mannen var det fel på alla blommor som fanns och utbudet var minimalt.

Dåligt utbud enligt mannen
Ett svårt uppdrag som jag får lösa vid ankomst.

Här kommer dagens bild från byn. Man tröttnar aldrig på detta slott.

Slottet i vårsol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar