fredag 1 oktober 2021

Brittsommar

Stilla, varmt och skönt i oktobersolen

 Fransmännen kallar det Brittsommar, detta fantastiska väder som vi har. + 25 grader i skuggan och mannen klagar på att han får solsting och måste lägga sig i skuggan. I dag var utflykten picnic vid Verdonfloden och det blev en perfekt dag gällande vädret sen att vi hade lite oflyt med själva picnicen det är en annan historia som ändå slutade väl. Vi jagade croissanter, pizzabitar eller paj hela vägen från St.Martin till St. Laurent du Verdon och det slutade med att vi blev avsläppta med kaffetermos vid sjön och mannen körde vidare för att hitta lunch. Han kom som väl var tillbaka efter en halvtimma med pizzabitar och jättegod paj. Alla blev nöjda och lugna när blodsockernivån åter var på normal nivå igen.

I dag sol vid sjön, i går härlig båttur i Cassis och ännu en dag med sommar. Det är inte ofta vi gjort dessa utfärder med båt i Calanquerna, men det är värt en tur. Förra gången var 12 år sedan och det vet jag eftersom vi firade en speciell födelsedag. Äldsta barnbarnet var eld och lågor och spejade efter hajar.

Haj i sikte

Perfekt "sommarväder"

Efter lunch och glass blev det en stund på stranden och vi kunde doppa fötterna i Medelhavet.

Ingen badtemperatur för en badkruka, men att doppa fötterna funkade. Det är ju i och för sig nästan alltid kallt i vattnet i Cassis.

Barnbarnen har det härligt i byn och roar sig på olika vis.

På rymmen i byn

Kurragömma

Jag har lyckats att ta mig ut på morgonpromenad om än väldigt tidigt och det har knappast varit ljust när jag startat. 

Solen är på väg upp, men fortfarande mörkt

Dimma i gräset och soluppgång

I dag blev vi bjudna på "fika" efter badutflykten. Fika är väl ett lite felaktigt ord för allt det vi bjöds på. Vi trodde det skulle bli morotskaka med kaffe, men det blev champagne, små ostkrustader med hemgjord körsbärssylt förutom morotskaka och kaffe. En sådan mysig eftermiddagsfika i solen på gatan utanför grannarnas hus.

Härlig eftermiddagsfika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar