söndag 10 oktober 2021

Misslyckad lunch

Vi stegade i väg mot grannbyn Esparron och såg fram emot en god lunch i solen på byns lilla Bistro där det serveras väldigt god mat. Det är ca 4 km dit genom skogen och lika långt tillbaka, men på hemvägen brukar vi ta en annan väg över vinfälten. Utrustade med reflexväst och hundlarm gav vi oss iväg, dels för att försöka skydda oss för vinande kulor och dels för deras jakthundar. Just nu är det säsong igen och det jagas hej vilt varje dag. Det pangar och smäller i varenda buske när man är ute. 

Säkrast att vara klädd i neonkläder
Även om det är en bit in på hösten så blommar det en del blommor längs med vägkanten. Vi hittade också en del svamp, men vår kunskap om ätliga svampar är inte direkt den bästa så vi lät de stå kvar i skogen. Ingen av de vi hittade såg ut att smaka bra på en rostad macka. De såg helt enkelt giftiga ut,

Tusenskönor vid vägkanten


Vältrampad stig


Ätbara? Vi lät dem stå kvar i skogen

Vandringstenar
Mannen fyller på ett litet vandrings röse. Stigen är väl utmärkt och det finns en del informationsskyltar längs med för att man ska kunna läsa på om hur denna del av Provence är fylld av historiska fossiler från miljontals år tillbaka. Det är bara ut och leta, vilket vi gjort ett flertal gånger med barn och bekanta och kommit hem med välfyllda fickor innehållande fossiler. 

Hoppas inte det sticker ut en gevärspipa i hålet

Väl framme i Esparron blir vi djupt besvikna när det inte finns något bord till oss. Det är bara att traska vidare hemåt. Tur att vi har kaffe och några chokladkex i ryggsäcken även om dessa var tänkt till "kaffe efter maten" får vi nu tugga på dessa i stället för lunch. Surt och vad lärde vi oss? Boka bord!

Lager inför vintern?
Ut ur byn passerar vi denna carporten, bil är ju överskattat när man istället kan ha 7 vintunnor i sin carport. Kanske lika bra att inte ha någon bil när vinförrådet har stigit en åt huvudet.

Missad skörd
Vi gläder oss åt att de missat att skörda lite druvor. De passar utmärkt som komplement till chokladkex.

En del av vår fika


Istället för stol på restaurang, en sten i solen

Efter kaffet stegar vi vidare hemåt och ser istället fram emot en lunch på vår egen Bistro i byn, men icke sa Nicke ingen plats för lunch, allt upptaget. - Va, men det är massor av bord lediga. Inget hjälpte. Det var bara att gå hemåt, duscha och värma på pizzabitarna som vi sparat till i kväll. I kväll har vi planerat att äta lite kallskuret, pizzabitar och lite ost eftersom vi skulle äta en stadig lunch på restaurang. - ha, nu blir det kallskuret minus pizza, för den har vi redan ätit upp.

Pizza på slottsmuren

Vi packade våra pizzabitar, gjorde lite sallad och placerade oss i solen på slottsmuren. Det blev vår lunch, pizza på muren i byn. Så kan det bli ibland när man inte bokar bord, men faktum är att vi redan gjort detta misstag tidigare och ändå inte lärt oss. 

Inte riktigt vad vi tänkt oss, men det funkade.

Äpplekakan är bakad och väntar på att ätas efter det kallskurna. Dags att vispa vaniljsås. Kanske funkar lika bra som pizza.

Dags att baka äppelkaka

Medan äppelkakan bakades i ugnen fixade vi med att hänga tvätt i solen, klippa blåregnet och plocka ihop lite inför stundande vinterperiod. Min fina fina buxboms boll ser helt bedrövlig ut. Den måste ha drabbats av något hemskt. Den är alldeles torr som fnöske med bara några små små gröna blad. Jag har klippt den så gott jag kan och hoppas den repar sig. Katten är nöjd när vi är i trädgården och hänger gärna där med oss. Kanske blir det något gott.

Katten njuter i solen medan vi fixar i trädgården


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar