söndag 3 oktober 2021

Mjorfar, i dag ska vi mysa och bygga smålego

Äldsta barnbarnets favoritsysselsättning just nu är att bygga lego. På menyn för tillfället står robotar och det är inte de enkla modellerna utan det behövs stöd och vägledning. - Mjorfar och jag är ett bra team.


Mjorfar och jag
I dag, söndag fick mjorfar och barnbarnet bygga ostört medan vi andra tog bilen för att besöka en loppis som vi sett skulle äga rum i Taverne. -Ja, loppis och loppis, utbudet var begränsat om man säger så. Däremot var serveringen redan i gång vid 10 och man kunde få ett glas rosé till frukost om man skulle känna suget. 


Vi promenerade runt en liten stund, men bestämde oss för att åka vidare till Varages och keramik fabriken. In med det minsta barnet i bilen igen och mot Varages. Det blev i alla fall ett inköp från fyndhörnan. Ett praktiskt fat anpassat för slev när man lagar mat. Ett underskattat fat som verkligen är praktiskt vid matlagning.
In med barnet i bilen igen och mot Barjols. Vi hade läst på att det finns marknad där på söndagar och nu var vi också sugna på fika. Inte jättemånga marknadsstånd, men det blev inköp av oliver, tapenade och olivolja. Fikan missade vi naturligtvis inte.
Efter att vi fyndat färdigt på marknaden for vi i väg till Antikladan. Vi hade exakt en halvtimma på oss innan lunchstängning. Här finns massor av fina saker, men Rivierapriser.


Väl tillbaka i byn kände vi att vi nog borde äta något ordentligt. Mannen var inte svår att få med till Bistron för lunch och vi gick alla de 2 minuterna ner för backen för lunch.

Supergod hamburgare

Matstol till barn saknades på Bistron, men det var bara att knata hem och hämta.
Praktiskt att bo nära


Matglad
I går gjorde vi det som vi sagt i 15 år, besökte museet i Quinson. Det prehistoriska muséet där man kan se hur folket levde runt floden Verdon för väldigt länge sedan. Äldsta barnbarnet gillade verkligen de uppstoppade djuren, grottmänniskorna och alla dödskallar.





Succé !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar