torsdag 11 maj 2023

Mot Provence

 

Bye bye

Äntligen på väg mot Provence igen. Det var ganska länge sedan nu, men mycket annat har stått på schemat. Mannen har som vanligt åkt i förväg och ägnat sig åt att rensa ogräs och försökt få ordning på trädgården. 



Jag är absolut nöjd med hans insats. För min del har det varit arbete och i dag blir det ännu ett arbetspass i Malmö med invigning av vår nya servicebyggnad på sjukhusområdet. Det blir invigning med pompa och ståt, politiker och tjänstemän och hela middevippen. Detta innebär att min packning just nu innehåller både sidenblus och klackskor. Både skor och blus får stanna kvar på jobbet i Malmö efteråt. Det är inget som passar i en liten by på landet i Provence med backar och kullersten.

Efter jobbet möter jag upp dottern och lilla barnbarnet på tåget för att tillsammans ta oss till Kastrup. Det har varit några dagar av oro inför den eventuella tågstrejk som hade inneburit inställda resor över sundet. Skönt att strejken blev inställd för tillfället. 


Vi lämnar ett vackert Skåne och hoppas på att även Provence ska bjuda på sol och värme. Tyvärr visar Meteo France lite sämre väder med regn, moln och åska. Vi får se. Det är bara att gilla läget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar