torsdag 4 juli 2019

Återhämtning

Gårdagens oväder var av det kraftiga slaget och byn behöver återhämta sig och återgå till vardagen med el. Vid min morgonpromenad passerade jag Madame vid halv åtta tiden och vanligtvis är hon inte tillgänglig vid den tiden, meni dag satt hon i mörker och väntade på mig. - Har ni el? Ja, vi har haft el sedan tiotiden i går kväll.
Det visar sig att hennes jordfelsbrytare löst ut och därför var hon utan el. Mannen löste hennes problem på 5 minuter.

Det syns nog dåligt, men hagel stora som stenkulor kom farande från himlen
I dag är det vanliga vädret tillbaka med sol och värme upp mot +36. Morgonen var dock fantastik, sval och fräsch.

Svalt och tyst på väg ut ur byn på promenad
Vi for i väg mot Marseille för att hämta yngsta dottern som dök upp innan ankomst tid. Det är KLM det! Tillsammans åkte vi till Aix en Provence och före lunch hann vi med en runda på torsdagens marknad. Det var varmt, men inte värre än det gick att shoppa. Lite folk och mycket att titta och klämma på. Hur många klänningar finns det att kolla på?

Många fina klänningar att välja på
Vi kollade, provade och handlade. Samtidigt försökte vi konversera med äldsta dottern i telefon för att höra vilken klänning hon ville ha, men det blev för många olika förslag och hon avstod till slut. Vi andra två kom hem med varsin lång härlig klänning. På lördag är det ju byfest. Då gäller det att klä upp sig och ta på dans skorna. Brukar bli träskorna som är bäst när man ska dansa på sättgrus.
När vi kom hem var gallret för fönstret monterat och klart. Vi har ju bara väntat i flera år, men äntligen blev det gjort och nu kan barnbarnet inte trilla ut och ingen annan heller.

Äntligen på plats
Efter hantverkaren var det som vanligt putsdamm och mög. Bara att starta dammsugaren och knäskura golvet, men fint blev det. Därefter blev det ännu en dusch. Nu väntar snart mat. Ingen orkar grilla i denna värmen så det blir pasta, räkor och små tomater och jag bör nog gå och hjälpa till med förberedelserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar