tisdag 23 juli 2019

Cannicule hit och Cannicule dit

Värmebölja hit och värmebölja dit. Det pratas inte om något annat varken på radion eller i vanliga samtal. Vi har det ändå inte värst i vårt område i Var, men nog är det varmt så det räcker och blir över.

På väg hem från Cassis visar bilens temperatur i skuggan +38.
I dag for vi i väg tidigt mot Cassis efter min morgonrunda. Jag fick ställa klockan för att vakna klockan 7 för promenad. Vid den tiden är man väldigt nöjd med temperaturen + 24.

Vacker soluppgång, tidig morgon
Cassis är alltid trevligt att besöka och så även denna gång. Vi anlände i god tid och fick en bra parkering. Som vanligt börjar vi med att fika och kolla runt lite i affärerna. Känns som vissa affärer är mest som pop up affärer och utbudet därefter, mycket krims krams, lavendelpåsar och uppblåsbara baddjur. Är det inte krims krams affärer så är det sjukt dyra märkeskläder till försäljning. Vi nöjer oss med att titta och fika.

Fika är alltid rätt både privat och i jobbet.
Mannen gillar inte att trängas med toplessbrudar och brudar med tanga bikini på den överfulla lilla stranden i Cassis så han placerar sig nöjt i parken med en bok medan jag gladeligen tränger mig in i mellan med mitt badlakan, men med alla bikinidelarna på kroppen. I dag tog jag plats längst ner mot vattnet och hade 2 behagliga timmar med bad och bok. Vattnet var härligt, +24 grader och det var inga hemska vågor som det ibland kan vara här.

Medelhavet levererar
Brandman i Cassis, - ja då ingår denna placering. Badvakt vid Medelhavet! Bra jobb.


För er som inte vet hur man är lämpligt klädd utanför stranden så finns här hjälp att ta del av. Skylt på caféet där vi fikade


Efter fika, bad och lunch lämnade vi Cassis för att besöka shoppingcentret utanför Aubange. Vi gick en sväng på Decathlon men hittade inget speciellt att lägga pengarna på. Besökte även Alinea för att se om vi kunde hitta ett större trädgårdsbord, men ack nej. Det är alltid saker att leta efter men oftast hittar vi inget utan får slita på det vi har. Efter besök i 2 affärer var det dags för matinköp, men även här velade vi fram och tillbaka. Det är för varmt för att grilla och vad äter man då? Det blev tortellini. Värmen gör en helt trög i hjärnan och att ta beslut känns hopplöst. Bara att promenera från bilen över parkeringen in till mataffären var en prövning.


Man blir trögtänkt i värmen, mer än vanligt.
Nu är vi tillbaka i byn och gör inte många knop. Nu ska jag ner i trädgården och placera mig i solstolen med en ny bok. Hanna Richells senaste. Nu går det undan med läsningen, roligt men det var ännu roligare att leka grandma shark i sjön med barnbarnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar