söndag 7 juli 2019

Byfesten

Byfesten är alltid ett kapitel för sig och så även denna gång. Man blir alltid lika förvånad över valet av underhållning. Nedan följer en del bilder från kvällen.

Spänd förväntan vid bordet
Här sitter en del av gänget. Av någon anledning blir vi alla svenskar placerade vid ett eget bord. Ingen integration här heller. - Ja, vi klagar inte även om franskan sitter lite bättre efter något glas rosévin. Denna gång var vi 16 personer runt bordet i blandade åldrar, en del på besök och en del husägare. Trevligt gäng. Det är inga krusiduller med serveringen. Det är medhavda tallrikar, bestick och glas, vinet serveras i platbägare och brödet hamnar direkt på pappersduken. Maten som serverades efter aperetif var skinka med melon och därefter paella. Middagen avslutades med citronpaj och ost. Jag var nöjd med matvalet och det smakade gott. Min överblivna mat blev till picnic i dag.



Tre glada festdeltagare


Nu drar showen i gång
Byfesten bjuder alltid på spektakel till show så även denna gång. Det var mycket can can med spetsunderbyxor, string och glitter på brösten. Lite förundrad blir man allt av denna show mitt ute på landet i en pytteliten by med en ålderstigen befolkning. Det var väldigt trångt längst fram vid scenen utav äldre män med halvöppna munnar. -Hallå, stäng munnen. Men mest av allt var det nöje och mycket glädje. Nästan lite för mycket av det goda så att vi knappt hann dansa.

Någon slags dans


Mycket underliga danser med mycket bakdel och bensprattel
Det var en varm kväll med en sval bris som svepte svalkande mellan borden i mellanåt, men dans spär på värmen. Hela kvällen var svettig. När vi gick hem efter midnatt var det fortfarande svettigt och likaså natten. Fläkten som inhandlats är till stor hjälp för att man ska kunna sova. Vaknade av en åskknall och upptäckte att det regnat på morgonen. Men redan under min morgonpromenad såg jag blå fläckar i molntäcket och mycket riktigt var det strålade solen igen efter frukost.

Vila vid badplatsen
Vi åkte i väg till badet ännu en dag, men innan dess fick vi städa hela kylskåpet från exploderad coca cola. Dottern hade lyckats placera coca burkarna så långt in i kylen att de hade frusit och sedan exploderat. Hela insidan täckt med brun, klibbig äcklig coca cola. Det var bara att hjälpas åt att diska och torka av insidan på kylen. Lite irriterande, men nu är den städad och fin.

Rester från gårdagens paella i min lunchmacka vid badet. Mums!
En av damerna i festkommitén kom just förbi och meddelade att vi vunnit pris i lotteriet från byfesten. Vi vann en picnic kylväska. -Jättekul!

Detta kan bli det sista inlägget på ett tag. I morgon åker vi till systerns hus i Langedouc och på vägen hämtar vi äldsta dottern och lilla barnbarnet. De kommer med flyg från Östersund, +8 och landar i ett 35-gradigt Montpelliere. Nu skiftar jag fokus från blogg till barnbarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar