onsdag 17 juli 2019

Katten har adopterat



katten Mystique har adoptertat dottern och barnbarnet


Katten har verkligen tagit dottern och barnbarnet till sitt hjärta och adopterat båda två. Var de än sätter sig så kommer hon och vill vara med i knäet. Gulligt och barnbarnet älskar katten och vill att hon ska följa med hem till Brattland. Det tror jag inte hon gillat. Den katten är bortskämd med varmare temperatur än vad norra Sverige kan erbjuda. Vi har dessutom en stor igelkott som flyttat in i en av källarna som ansluter till vår trädgård. Den vill också gärna vara med och förra veckan traskade den glatt in i lägenheten och slog sig till ro bakom soffan. Mannen fick leka akrobat och hänga ner bakom soffan för att fånga in den taggiga besökaren. Hu, vad han fortfarande har ont i revbenen. Igelkotten gick det bättre för och nu tror den att den också tillhör familjen. Den blir ju visserligen bjuden på katt torrisar varje kväll så ja den trivs hos oss.


Dotttern och barnbarnet på bänken
I dag var det marknadsbesök på programmet. Kanske inte det bästa för vår yngste familjemedlem när temperaturen närmar sig 30 grader. Han traskade glatt med i början men efter ett tag blev det lite väl trångt och varmt. På bilden sitter äldsta dottern med sin son och väntar på samma bänk som hon själv satt på som liten. Den här bänken använde vi som en del av vårt kök när vi varken hade stolar eller bord. Vi har intagit många frukostar på bänken utanför vårt hus. Egentligen är det grannens bänk mitt emot oss. Fungerar fortfarande bra efter 23 år.



Min brandbil
När orken tryter på marknaden kan man alltid muta barn med roliga saker. Här får barnet välja en leksak och mormor betalar. Han bestämde sig snabbt för en brandbil. Vi insåg för sent att den dessutom låter förskräckligt och nu har vi samma ljud i köket som i Chicago. - wio wio wio!



Kul att köra bil!
Efter marknad och fika var det dags för matinköp. Enligt dottern handlar vi varje dag och det är nog riktigt noterat. Vi handlar hela tiden och har dålig framförhållning. Den ständiga frågan är - Vad ska vi äta i morgon?
Barnet klarade glatt av lite shopping. Speciellt när man kan köra bil i éntren och morfar busar med en så att man kiknar av skratt.


Fynd?
Vi tog även en runda in i mormors favorit affär med barnkläder. En del fynd lyckades jag inhandla. Här flippade barnet ut och hamnade bakom REA hyllan.

Här rastas mormor 

Efter lunch och 2 timmars vila var han som ny igen och vaknade med massor av energi. Nu rastar vi mormor och morfar med kick bike nerför backen från slottet. Mormor springer bredvid medan morfar filmar. Många härliga skratt på vägen ner.

Avslutning på kvällen
Varje kväll efter bad i poolen och mat blir det mys med täcket i solstolen. Här sitter man i lugn och ro och tittar på lilla sjöljungfrun tills mörkret sänkt sig över byn och det är dags att sova i sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar