tisdag 16 juli 2019

Tiden bara rinner i väg...

Vaknade tidigt vid 5 -tiden och kunde inte sova, men vem kan somna om när det ska renoveras garage i byn. Arbetarna startade med att kasta ner takpannor redan vi halv 6-tiden. Lika bra att gå upp ur sängen och ut och promenera i den krispiga morgonluften.

Soluppgång
Renoveringsarbete på kommunens garage. Det finns en man på taket, men han syns dåligt på bild.

Annars rullar dagarna på med bad och lek. Jag är getingvakt, pott tränare, co-driver till kick biken, festis fixare, melon fixare, poolskötare, pizza inköpare och lite till. Allt för att det lilla barnbarnet och hans mamma ska må bra och vara nöjda.

Bad i trädgården: morfar har pumpat och mormor fyllt poolen med vatten
Det är så härligt att kunna få dela den här tiden med barnbarnet och vi gläder oss så även om mamman är favoriten. Ordet mamma uttalas minst 600 gånger per dag och mormor kanske 5 gånger och morfar 2 gånger. Det är så det är.

Bad i sjön: med allt vad det innebär av packning.
Vi liknar mer och mer en fransk familj med picnic packning upp över öronen. Det är simring, simmisar till armarna, solmadrasser, tält för skugga till barnet, kylväska med tillbehör. Handdukar och badkläder blandat med spann, spade och några lastbilar att leka med. -Ja bilen är knökfull vid varje avfärd från byn.

Kick-bike
 Vid varje hemkomst sover barnbarnet i bilen och blir inburen för fortsatt sömn. Då är det dags att packa upp allt igen. Efter att han fått sin sömn och ätit köttfärssås och pasta (varje dag) är det dags att ta en runda på kick-biken genom byn. Vi startar högst upp vid slottet och åker ner runt hela byn. Mormor springer bredvid och håller i medan barnbarnet kiknar av skratt. Det går fort mormor!

Därefter är det dags att äta och mysa i trädgården. Det blir sena middagar och hela barnbarnets dygnsrytm är helt upp och ner.

Goda middagar i trädgården varje kväll
I dag åker vi på marknad och sen får vi se om det blir bad i poolen i trädgården eller fortsatt utflykt. Allt beror på dagsformen hos vår yngste gäst. Det är lagom varmt just nu. Runt 30 grader, men de hotar med nya värmerekord nästa vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar