torsdag 21 juli 2022

Ett kort snabbinlägg

Det här blir ett kort inlägg dels beroende på att min tid är begränsad med barn och barnbarn i huset och dels för att skuggan där jag sitter snart är ett minne blott. Den lilla familjen dök upp i byn som planerat och vi tackar Lufthansa för att de till slut fick flygbiljetter till Nice. Vi får väl se om det blir en hemresa från Marseille som planerat.

Vi försöker gå upp tidigt, äta frukost i trädgården innan solen kommer dit. Promenera får jag göra någon annan gång. Åker i väg i tid för att det inte ska hinna bli så varmt. Inte idealiskt för en liten 10 månaders bebis med denna hetta, men vi hjälps åt att fylla henne med vatten och god melon.

I dag blev det en tur till Verdon för bad. Det var uppskattat. Barnbarnet gillade verkligen att flyta runt i sin lilla sittbadring och plaska. Vi andra hade det också bra och njöt av att kunna svalka oss i vattnet. 

Härlig svalka vid sjön

Vi försöker breda ut oss och uppta så mycket plats vi kan, men det är inga problem med all packning som vi släpat med.

I går kväll åt vi en god middag på byns Bistro och fick ännu en gång uppleva en fantastisk solnedgång. Entrecote, pommes och till efterrätt glass med smak av timjan. Låter så där, men smakar fantastiskt.

Perfekt stekt enligt min smak

Ett glas rosévin till middagen

Vacker solnedgång

Finns det ingen parasoll kan pinnen alltid användas till att ha hatten på

Vi har redan hunnit med en hel del, marknad, middag på byns Bistro och bad i sjön. I morgon blir det till att chilla hemma, vilket ska bli skönt. Ingen väckarklocka eller stress i väg för att lura värmen. Vi kan ta det lugnt, promenera, bada i barnpoolen och läsa i trädgården. Det blir skönt och barnet kan sova inomhus när hon vill. På kvällen i morgon blir det den årliga pizzafesten uppe på slottsgården. Det ser vi framemot och tills dess ska vi försöka hålla vätskenivån på lagom nivå. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar