söndag 10 juli 2022

Fête de olives

 

Antagligen fransk humor
Söndagens utflykt blev en tur på 7 km till grannbyn Varages. Lagom tur i den provencalska hettan. Det finns alltid förväntningar på aktiviteterna och vi kanske hade väntat oss lite mer än vad som erbjöds. Det blev ändå trevligt, det fanns möjlighet till att delta i spott med liten olivkärna, handla olivprodukter, vin och lite annat smått och gott.

Många fina produkter av olivträ

Här förbereder de sig för att spotta olivkärna. Måttbandet är utlagt.




Olivkvarnen

Mannen i svart tröja är kvarnskötare


Spotta!
Mysigast av allt på denna lilla olivmarknad var killarna som spelade fransk musik á la "ett år i Provence" Alla som sett filmen vet vilken typ av musik jag menar.

Mysigast av allt, musiken!

Eftersom baren i Varages har stängt och alla bord och stolar på torget försvunnit med den så fick vi sitta en stund på en bänk och lyssna på musiken. Inget kaffe inga croissanter, deppigt. Vi lämnade Varages och for till nästa grannby, La Verdiere där det blev både kaffe och tilltugg.

Hemma igen tog vi tag i tavlan som släpats med från Skåne, ram från Erikshjälpen och ett egenhändigt foto överfört på canvas. Fotot är taget på vägen till Aups en dag i maj när vallmon stod som vackrast med en riktig mas som bakgrund.
Häftpistol och julband löser många problem. Här till att montera tavlan på plats i ramen.

Vackert motiv. Ägarna till huset hade säkert varit stolta om de visste att deras hus ska hänga på vår vägg.

Upphängningen får vänta på grund av avsaknad av dagsljus. Luckorna behöver vara stängda på grund  av hettan utanför och då är arbetsljuset väldigt dåligt. Kanske kommer den på plats i morgon förmiddag då solen inte hunnit runt huset ännu. 
Nu blir det lunch i trädgården, paj, sallad och lite melon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar