tisdag 5 juli 2022

Plötsligt händer det

Vi har väntat sedan i november på att köpet ska gå igenom, men nu hände det i juli nästkommande år. Denna dag den 5 juli 2022 blev vi äntligen ägare till tomten framför oss, 35 kvm. Mycket jobb för få kvm, men för oss har denna tomtbit stor betydelse. Vi tackar grannen för hans generositet att sälja till oss.

Solen på väg upp denna tidiga tisdagsmorgon

Upp tidigt för att hinna till notarien i Aix en Provence där vi möttes av vår svenska hjälp som översatte de mest kluriga partierna som skulle hanteras. Lustigt att se sig själv via kopia av passet på stor skärm över hela väggen och att det från byn finns noterat de olika oväder som byn utsatts för. Ett av datumen är den 3/10 2021 då vårt yngsta barnbarn föddes hemma i Sverige. Jag, mannen, äldsta dottern och hennes 2 barn satt i köket i skenet av stearinljus med regnet piskande utanför och väntade på besked om att ett nytt barnbarn kommit till världen, vilket hon också gjorde. Lilla Lily. Nu finns hennes födelsedag noterad som en ovädersdag i St. Martin.



Vi firar tomtköpet i Aix med kaffe och croissant

Vi firar tomtköpet hemma i St. Martin med bubbel och egenhändigt plockade fikon.


Fikon från byn, kex från Norrland och ost från någonstans i Frankrike, GÖTT!

Det blåser kraftigt vilket ger lite svalka i värmen. Nu har vi öppnat tvärdrag genom huset och jag hoppas på en natt med bättre sömn än i går. Då låg jag upp och ner i sängen eftersom då fick jag huvudet närmre fönstret och lite mer svalka. 

Man ska inte klaga, men det är lite överdrivet varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar