tisdag 12 juli 2022

Hettan gör min hjärna seg och trög

 Hettan gör att saker utförs i sakta mak och i morse kändes min kropp överkörd när jag vaknade. Något bättre blev det efter promenad i den svalare morgonluften. Att sova med fläkten vinande hela nätterna gör att jag drömmer om att det regnar. Det ljudet påminner om ett stilla sommarregn, men det visar sig varje morgon att det bara är fläkten. Det låter inte klokt att gnälla, men ett svenskt lagom är att föredra även när det gäller temperaturen.

Tavlan har fortfarande inte kommit upp på väggen, men vi är en bit närmare målet. Nu finns det krokar med ett snöre på baksidan att hänga den i så nu är det bara hålet i väggen som behövs. Vi får väl se vilken dag den blir upphängd. 

Vår plan i dag var att åka på marknad i Cotignac, vilket vi också gjorde. Men herregud vilket ståhej. Folk strömmade i horder från alla håll för att nå marknaden och vi letade parkeringsplats på alla tänkbara ställen, men i den värmen tryter tålamodet snabbt och mannen bara meddelade - jag åker här i från så snabbt som möjligt, vägrar utsätta mig för det här spektaklet. Så var ska vi då? - var som helst, men bort här i från.

Okej, det slutade med fika i Brignoles, lugnt och skönt och gott om parkeringsplatser.

Centrum i Brignoles
Vi gick en kort promenad i centrum innan vi tog bilen och åkte till Gifi, ett sprillans nytt varuhus med allt möjligt. Ett franskt Rusta.

Svalt och skönt
Här gick vi loss och inhandlade parasollfot, frysklampar, flytetöj till barnbarnet, kniv, termometer. - Ja, allt möjligt bra att ha åkte ner i varuvagnen.

Efter lite normalt matinköp åkte vi hem och åt en sen lunch (som vanligt) i trädgården. Tur vi har parasoll och nu har vi 2 st, vilket kommer att behövas när vi får besök nästa vecka av yngsta dottern med familj. I morgon kommer hantverkaren och gör en öppning till vår nya tomt. Så spännande!
Det roligaste som hänt i dag var när kommunens polis jagade en motorcyklist som körde mot körriktningen i vår gata. Hur dum får man vara om man kör förbi polisen i uniform som står och pratar med byns gäng mot körriktningen. - Haha, känns bra för en polisdotter. 
Jag gillar den polisen mer och mer.
I morgon får vi fly fältet så hantverkaren får jobba i fred. Vi får se vart vi ska ta vägen, men någon marknad blir det nog inte på ett tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar