söndag 4 augusti 2024

Avfärd från Viken

 Efter alla träningsmil, 65, övningscamping och planering av packning var det äntligen dags att ge sig av. Vädret är inte på vår sida och det blev till att vänta in första bästa uppehåll.


Regnet öser ner utanför carporten

 Cyklarna packade och huspassning ordnad. Nu gäller det bara att komma i väg medan det är uppehåll. Hur lyckades vi välja en dag med regn och åska, när alla dagar runt omkring söndagen levererar strålande solsken.

Tog en fika i växthuset medan vi väntade

Äntligen tittade solen fram och vi satsade på att ge oss av. Det blev först avsked hos mamma och sedan mot Helsingborg.


På väg genom Viken

Väl i Helsingborg väntade utmaningen att ta sig ner till perrongen på Knutpunkten och sedan få plats på tåget.


Det blev till att koppla loss kärran, baxa in varje del i hissen, men vips så var vi på plats i tåget och snart på väg mot Malmö C där samma procedur upprepades för att ta sig upp från perrongen.

Nu har vi ätit, glott på folk från hela världen som stretar förbi oss med stora och små bagage. Många olika människor med många olika intressanta bagage. Det är skidor, ryggsäckar fram och bak och instrument av olika slag. Malmö C är ett spännande ställe.
Hmmm......kanske bärplockare?
 


Mat
Det blir några timmars uppehåll här innan vi ger oss i väg mot Lappögatan och färjan till Travemünde. - Ja, ganska många timmar. Vi vågade inte chansa på att Skånetrafiken skulle låta oss åka med tåget
så vi tog det säkra före det osäkra och satsade på gott om tid. Skånetrafiken levererade denna gång och tog oss till Malmö utan krångel.

Nu väntar vi på att klockan ska gå så vi kan cykla vidare de sista 7 kilometrarna till Oljehamnen i Malmö. Vi har gott om tid, färjan avgår 22.00 och tidigast check in är 20.00. 

Bara att vänta. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar