söndag 18 augusti 2024

I dag behövs inget solskydd

I går kväll avnjöt jag den mest perfekt tillagade köttbit jag ätit på länge

Köttet tillsammans med moreller i en rödvinssås. Kniven bara försvann mjukt ner i köttet som smälte i munnen och kroppen bara tackade och tog emot.


Några goda ostar passade bra som avslutning

 På detta Auberge kan verkligen någon laga mat. Rummet var helt ok även om de knappt ville hyra ut personalrummet, men för oss var det perfekt. Frukosten var väl tilltagen. Det var bara kaffemaskinen som trilskades, men det löste sig.

Gott i gott gott

Morgonens väder är grått och regnet lurar runt hörnet.

Utsikt över en grå by från vårt fönster

Snabb överläggning. Vi tar tåget en bit på vägen. Sagt och gjort, efter frukost tog vi oss tillbaka in till orten Baumes les Dames och nu hittade vi stationen direkt. Den siktade vi i går vid allt irrande efter boende. Det var vid avfärd jag upptäckte att mina slipade sportglasögon är borta. Jag måste tappat dem i går vid allt letande och ståhej efter boende. Vet att jag placerade dem på pakethållaren i  gummiremmen för att ta på mina riktiga glasögon. Sportglasögonen är mitt sämsta glasögon inköp från Smarteyes. 5000;- och de går inte att läsa med, bara titta rakt fram. Nu har jag tappat dem. Lite trist ändå.

Tur tåget går från detta spår, hur kommer man över med cykel, resväskor eller barnvagn?

Biljett inköpt för 2 personer, ett äventyr i sig

En stackars dam som släpar sina väskor ner för trapporna

Jag studerade folket som väntade på perrongen och valde ut en man som nog kunde hjälpa oss ombord. Snäll man han hjälpte oss på tåget och vid bytet i Becanson för vidare färd mot Dole. Perrongerna på landet är inte anpassade för de nya tågen. Ännu en gång minst 20 cm höjdskillnad. 

Tågvagnen liknade en mindre cykelaffär

Det är så många cyklar i alla tågvagnar att det är svårt att både komma in och komma ut igen. I Dole tog vi det lungt och hittade en bar som serverade kaffe. Vi var nog de ända som drack kaffe. De andra drack lunch.


pigga grabbar
 

Vet inte vad jag tycker om Dole, kanske kom vi från fel håll och såg en trist del av staden, men denna del av Frankrike verkar ha det svårt och det är många hus till salu och tomma affärslokaler.

Vi lämnade Dole för att cykla vidare. Tog ett tag att hitta tillbaka till cykelvägen EuroVelo 6 och regnet hann i fatt oss.

Djungelstuk

Tog skydd för regnet en stund under några träd


Undrar var Herrparis ligger?

gulligt hus i Damparis

Regnet flåsar oss i nacken

Snabb överläggning. Mot St. Jean de-Losne.

Det har varit på med regnjacka, av med regnjacka och på igen.


Resans kortaste cykeltur, men bra lång med tågturen. Lite över 12 mil.
Nu är tältet uppsatt och packningen på plats. Ute blåser det kraftigt. Vad gör vi?

Ligger i tältet och kurar
Orten verkar vara mysig, placerad längs med floden Saone. Vi tar cyklarna in för mat om någon timma. Tills dess har jag det bra i tältet.

1 kommentar:

  1. Så roligt att få följa er fantastiska cykelfärd genom Europa! Ni är modiga! Mannen och jag har ett par gånger bott på Auberget i Pont a Moulin! Lycka till med resten av färden!

    SvaraRadera