onsdag 7 augusti 2024

Mot Hildesheim

 I dag har vi nått vårt mål, Hildesheim, det blev bara strax under 8 mil, men har känts som väldigt många fler. Vi har kämpat på väldigt många olika sorters cykelvägar. Vet inte ens om de kvalar in bland normala vägar för cyklar. Det har varit smala stigar, traktorspår och vägar längs med Autobahn. Vi har cyklat vilse i flera kilometer, - oj, var vi inte här precis?

Dagen började dock med god frukost, yoghurt med björnbär och tyska brötchen.

Frun plockar björnbär var det bjuds och det blir till sylt i värmen på cykeln.

Frukost

I dag har vi haft problem med att hitta. Jag är lite ovän med Google map som skickat oss på de mest konstiga vägar.

Traktor spår

Spår från vad då? Här var det svårt att hålla balansen. Man vill inte gärna slira och hamna i kanalen bland uttrar, ormar och annat läskigt.


Nu cyklar vi längs med A7. Här har vi kört bil många gånger och suttit i kö precis som de gör nu. Vi cyklade fortare än bilarna.
Himlen hotade med oväder och vi var helt oförberedda. Inte ett träd i närheten när det brakade loss. Tog sin tid innan frun kastade sig in under skydd, vilket hjälpte dåligt.
Vi försöker hitta skydd

När det värsta regnet lugnat sig var det bara att fortsätta mot Hildesheim.

Kör på! som mannen säger.


Jaha...bara att trampa vidare. När vi helt förvirrade kom till vad vi trodde var Hildesheim hittade vi ingen camping och bestämde oss att fortsätta vidare. Hittade en trevlig cykelväg längs med kanalen och efter ett tag tröttnade frun. - Nu ser jag kyrktorn. Det måste betyda centrum och möjlighet till Gasthaus. Så blev det, Gasthaus och vi var fortfarande i Hildesheim utan att vi förstått.

Mysigt gammalt ställe


Kanske har tiden stått lite still, men man kanske har sådana här telefoner på hotell även i dag. Ingen aning!


Efter dusch, fönat hår och försök till stretch gav vi oss i väg för mat. I går golfklubb, i dag tennisklubb. Efter lång väntan fick vi den godaste hamburgare jag ätit på länge. Eftersom vi fick vänta väldigt länge på maten bjöd de oss på var sitt glas vin. Kanske inte det bästa med tanke på dagens vätskeförlust, men vem tackar nej


Iskallt och väldigt gott

Nu ska vi sova i nybäddad säng, äta hotell frukost och i morgon slipper vi fixa och dona med tält och allt annat. Hmm...kanske vänjer mig vid detta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar