torsdag 15 augusti 2024

"vilodag"

 Tanken var att det skulle bli en vilodag i dag, en bit tåg och en kort cykeltur. Tjoho! så blev det inte. -Jo det blev tåg från Seltz till Strassbourg och sen cyklade vi längs med Canal du Rhin.

Frukosten vi åt i dag var ingen höjdare. Det fanns inget att köpa på campingen så min reservmat, knäckebröd, blev räddningen plus en banan. Knäckebröd med banan är underskattat. Det blev helt ok. Vi skulle ju ändå bara åka tåg och sedan cykla en liten bit.

Skånetrafikens biljettautomat har iallafall touchscreen här var det en ratt att välja med och sen ok. Inte helt enkelt. Ingen kollade ändå våra biljetter. Vi lyckades få en seniorbiljett och en vanlig.

Att åka tåg med cykel och cykelkärra är mer pulshöjande än cykling. Hur löser man biljett, vilken perrong? vilken vagn är för cyklar? och därefter hur man ska komma på med en cykel tung av packning när höjden mellan perrong och tåg är minst 20 cm. Till slut förbarmade sig en kille och hjälpte mig.

Efter biljettinköp cyklade jag i väg till bageriet för inköp av croissanter och kaffe. Mannen var väldigt nervös över att jag inte skulle komma tillbaka i tid, men man kan lita på frun. Det var ju 22 minuter till tåget ska gå. Lugn

Hämtkaffe till mannen


Skönt när allt är med ombord

Stationen efter oss gick en trevlig och hjälpsam man ombord. Han ville veta allt om vår cykeltur och vart vi ska. Han hade koll på de flesta cykelvägar och gav en del tips. Själv skulle han ta TGV till Bordeaux.
 
Strassbourg  var en trevlig överraskning och vilken tågstation så vacker, lung och behaglig.
Vacker tågstation


I Strassbourg är första gången vi stöter på uteliggare, men de kanske är på semester från Paris och snart skickas hem igen nu när OS är slut.

Vi fick en fin promenad genom delar av gamla stan innan cyklingen startade.


Återvänder gärna till Strassbourg 


Tanken var ju en kort tur på några mil. Jo, tjena! Nu sitter jag här vid campingens pool 7 mil bort utanför Colmar.
Det gick alldeles för lätt att cykla längs med Rhen man fick liksom feeling och blev fartblind. Det gick mest rakt fram och var helt platt och så vackert.




Enkelt att cykla här
Vi tog en avstickare till en av byarna längs med kanalen. Det ända vi hittade som var öppet var en pizzeria. När vi fått vår pizza stängde de för siesta. Vilken tur vi hade och vilken god pizza vi fick. Den var guld värd eftersom turen blev lite väl lång i dag.

Vi har dålig koll på datum, dagar och vad klockan är. Allt bara flyter på. Packa tält och packning, fylla vattenflaskor, ha koll på att alla batteri är fulla, cykla, fika, cykla, börja leta camping, kanske handla någon banan, hitta till camping, packa upp tält och all packning, hitta restaurang eller affär för matlagning, blogga, borsta tänder, sova och sen börjar allt om. Men vad mycket vi får uppleva där i mellan.
 
Campingen vi hittade ligger 2 km från Colmar. Jättefin camping med fräscha och moderna toaletter och duschar. Pool och restaurang ger extra poäng av mig. 
Nu är det dags för dusch och kanske lite tvätt sen blir det restaurangbesök.

Allt på plats för ännu en campingnatt




Pluspoäng för pool
Campingen heter Camping de l'ill- Colmar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar