lördag 10 augusti 2024

I väg på cykeln igen

 I dag gick det inte riktigt som förväntat. Mannen tyckte att hans cykel behövde pumpas och tog fram sin fina pump som han fått i present. Något hände med ventilen och luften pös ut. - OJ,OJ, OJ nu blev det lite panik.

Problem
Frun som ändå är någorlunda lugn av sig tog tag i frukosten då jag insåg att det nog behövdes lite energi för att lösa problemet.
Yoghurt, hallon och nötter



Vår extraslang med samma racingventil lyckades också gå samma öde till mötes.
En hjälpsam man på campingen ryckte ut med tång och gav oss information om var närmsta cykelaffär finns. 
Vilken cykelaffäroch vilken hjälpsam kille.

Mannen fixar cykeln inför avfärd
I Tyskland är cykling stort och varje by med aktning har en cykel affär. Frun fick uppdraget att ta sig dit för att inhandla 2 nya slangar. Tyvärr fick jag veta i affären att den modellen är beställningsvara, men killen i affären var händig och fixade till den söndriga ventilen och frun återvände till campingen med en fungerande slang. 

Det blev en senare start än vanligt, men dagens tur var bara 6 mil och vi hann fram till Gederne See i bra tid. Även denna camping bjöd på värsta uppförsbacke, 17,5%. Bara tanken på att ge sig ner igen för att handla för matlagning är helt idiotisk och därför blir det restaurang i kväll. Campingen var en överraskning med fint bad och flera restauranger. 

Härligt bad, 26 grader varmt.
Även campingen i går hade bad, men av en annan sort. Tyvärr hann jag inte besöka det badet. När man kommer fram är det så mycket som ska fixas förutom att man ska duscha och handla. Mannen lagade värsta middagen i går och vi åt under campingens parasoll då det regnade lätt på kvällen. 



I dag har vi cyklat på perfekta cykelvägar och jag är så tacksam för att delstaten Hessen satsat så mycket på cykel. Alla cyklar och det är lätt att hitta. Man blir nästan mätt på allt vackert, alla kors virkeshus, pelargoner och vacker utsikt. Jag delar med mig lite från dagens tur, orkar ni inte är det bara att skrolla vidare.




Lauterbach

Eisenbach schloss





Dags att lämna den lilla stranden och badet vid campingen för att duscha, förhoppningsvis äta något gott och sen försöka sova. Det har gått över förväntan att sova i tältet, men det finns en del människor runt omkring som tror det är sommarfest långt in på natten. Att sova till tysk umpa bumpa musik är inte lätt, men bättre än vinande ljudet från Autobahn.

Mot dusch och mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar